fbpx
Sneeuwpop christmas crackers zelf maken

Leuke kerst knutsel: Maak je eigen sneeuwpop Christmas crackers

Een mooie Christmas cracker maakt je kerstdiner of brunch extra speciaal en het is een leuke bezigheid om tijdens de kerstvakantie te doen met kinderen die van knutselen houden.

Het was vroeger bij ons thuis al een traditie waar ik me altijd op verheugde en ik kan me het gevoel van spanning nog herinneren dat ik voelde voordat het knalletje kwam. Ook mijn dochter vind ze geweldig en gelukkig maak je ze heel gemakkelijk zelf.

Het voordeel is dan dat je er zelf iets leuks in kan doen ipv de standaard prullaria en papieren kroon die er vaak in gekochte exemplaren zit. Je kunt er per persoon een naamkaartje aan hangen waardoor je in de cracker een mooie persoonlijke boodschap mee kan geven. Leg de crackers alvast op de borden als je de tafel dekt, dat staat lekker feestelijk en het is een leuke manier om de tafelindeling aan te geven.

Tip! Mocht je er voor de Kerstdagen geen tijd voor hebben dan kun je ze ook voor Oud en Nieuw bewaren en er een briefje met een nieuwjaarswens in doen.

Deze originele in de vorm van een sneeuwpopje vond ik op Etsy. Ik gebruikte ze als inspiratie en gaf er mijn eigen draai aan.

Dit heb je nodig voor de sneeuwpop crackers:

 • Stevig wit papier of dun karton
 • wc-rolletjes of een keukenrol (voor een xl-variant)
 • Schaar
 • Lint of vilt voor de sjaals.
 • Washi tape in verschillende kleuren en glitter.
 • Stickertjes.
 • Mini pompons voor op de muts.
 • Houten of papieren kaartjes met koordjes om de namen op te schrijven en trektouwtjes.
 • De trektouwtjes (of knalrotjes koopt je gewoon bij een (online) feestwinkel. Dit ‘kindervuurwerk’ geeft een leuke knal, maar is volkomen veilig.

 

Zo maak je ze

 1. Knip de wc-rolletjes of rol van keukenpapier doormidden en vul de rolletjes met een klein cadeautje, confetti, een bonbon of een briefje met lieve woorden, een raadsel of rijmpje erop.
 2. Wil je er een knallende Christmas cracker van maken, leg er dan ook een knalrotje in en zorg dat de draadjes van het knalrotje er aan beide kanten van wc-rolletje weer uitkomen.
 3. Wikkel de wc-rolletjes in het stevige papier en zorg dat de twee draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen. De uiteinden van de draadjes moeten dus nog zichtbaar zijn aan beide kanten.
 4. Bind de uiteinden samen met lint of draad en decoreer de cracker met het washi tape, stickertjes en viltstift.

       5. Knip reepjes van het vilt voor de sjaaltjes en teken gezichtjes op de sneeuwpoppen.

6. Trek om de cracker te openen aan beide uiteinden.

 

PS.: Geen idee wat je in zo’n cracker kan stoppen? Ik geef je nog 10 tips ter inspiratie waarbij tip 10 altijd een goede oplossing is voor grotere cadeau’s en een gegarandeerd succes bij kinderen en grote mensen. ;.)

1. SD-kaart of USB-stick

2. Thee ei met kruidenthee

3. Mini-parfum flesjes

4. Mini-flesje badschuim (reisformaat)

5. Een liefdesbrief(je)

6. Lippenbalsem

7. Chocolade bonbons

8. Sleutelhanger

9. Wierook

10. Een zoek cadeautje

Dit vinden kinderen geweldig. Heb je een superleuk cadeautje, maar past het niet in de Christmas cracker? Verstop het cadeau dan ergens in huis en geef hints op een briefje dat je in de crackers stopt.

Succes verzekerd!

Veel plezier met het knutselen,

Liefs Monique

Kerst, kinderen, knutselen

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi, ????,

Heb je een vraag over een van de diensten of vergoedingen? Je stelt ze hier via WhatsApp. ????

Grtz Monique