Mind Food Happiness gaat vooral over samen genieten.

Ik zou het te gek vinden als koken en eten bij jou thuis weer bijzonder wordt. Dat je je favoriete recepten doorgeeft aan je kinderen. Dat je elkaar ontmoet na een dag hard werken, je samen lacht en je verhalen verteld. Dat je echt contact maakt. Met je familie en je vrienden. Nou, dat dus.

Ooit had ik een haat/ liefde verhouding met voeding en mijn lichaam en ik heb de gevolgen van te veel stress ook zelf ervaren. Maar ik besloot terug te vechten en nu ben ik dankbaar omdat het me dichter bij mezelf en mijn missie bracht. Daarom zou ik het zo mooi vinden wanneer eten  geen stress meer oplevert. Dat je leert hoe makkelijk en leuk koken is en dat slank en genieten prima samengaan. Je kunt het allemaal hebben, ook als je een druk leven hebt. Ik laat je zien hoe. 

Over monique en Mind Food Happiness
Informatie over Monique Lapperre en Mind Food Happiness

Hi, Ik ben Monique Lapperre. Als voedings- en ervaringsdeskundige informeer en inspireer ik over alles dat met een healthy lifestyle te maken heeft. Een druk leven combineren met een gezonde leefstijl kan een hele uitdaging zijn. Iedereen is verschillend en er is dan ook geen kant en klare oplossing om energiek en gelukkig te worden. Als je structureel wilt veranderen moet je ongezonde gewoontes vervangen voor betere. Ik ga je niet vertellen dat dat simpel is maar er is hoop.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Met Mind Food Happiness bied ik een persoonlijke aanpak waarmee je stopt met lijnen en start met relaxed afvallen - dus geen voorgeschreven dieet of uren sporten, maar training en coaching gericht op gedragsverandering. Jij ontwikkelt een slanke mindset, leert bewuste keuzes te maken uit liefde voor jezelf en verandert je levensstijl voorgoed. 

Kies je voor mij dan creëren we samen jouw plan op basis van jouw voorkeuren en mogelijkheden. Zodat jij je gezonde doelen niet alleen behaald maar ook volhoud. Ik geloof in jouw kracht! Mijn kennis en ervaringen zorgen ervoor dat ik me goed en snel kan verplaatsen in jouw hulpvraag. Door het stellen van de juiste vragen, krijg je nieuwe inzichten en kom je in de actie-stand. 

Op deze website schrijf ik op mijn eigen no nonsense manier graag over wat er nou wel en vooral niet toe doet als je gezonder wilt leven. Er zijn veel tegenstrijdige meningen te vinden over voeding maar over 1 ding is iedereen het wel eens: Zelf vers koken met meer groenten en fruit eten en minder van de rest is goed voor je gezondheid en het milieu. Je vindt hier heerlijke makkelijke recepten en motiverende tips om je daarbij te helpen. Zo kun jij je focussen op wat belangrijk is en de hypes lekker aan je voorbij laten gaan.

In mijn omgeving zie ik veel mensen zich steeds verliezen in een nieuwe hype rondom voeding en afvallen. Je bent niet voor niets op mijn site terecht gekomen dus waarschijnlijk herken je het wel. Heel begrijpelijk,  iedereen wil graag gezond zijn en zich tevreden en energiek voelen in zijn of haar lichaam.

Enthousiast koop je het nieuwste “groene” boek. Je volgt een week een detox kuur of begint maar weer eens aan een dieet dat uiteraard wonderen beloofd: Binnen 4 weken een six-pack en de energie van Popeye, met een killer body in bikini en meteen al je hormonen weer in balans!

Meestal houden ze dat best even vol al klagen ze wel over het ingewikkelde eetschema en de tijdrovende recepten. Ze zijn de hele dag bezig met wat mag ze wel of vooral niet mogen eten... Het is nog een heel gedoe, maar het lijkt te werken!

De waarheid is dat elk dieet helpt, voor even...

Helaas ligt de focus meestal op het weglaten van bepaalde voeding en als je minder eet val je af. Maar nu zit je opeens vast aan ingewikkelde recepten die heel anders zijn dan je gewend bent en je vind de helft eigenlijk niet lekker. Een te groot verschil dus met wat je eigenlijk wel wil en dat werkt niet. Hoe gekker het dieet, hoe moeilijker het is vol te houden. Zo worden de verleidelijke stemmetjes weer de baas. Je kijkt met een schuin oog naar de salade voor je neus waar je vanmorgen al geen zin in had. "Zullen we friet gaan halen?" vraag je aan je collega.

Als je thuiskomt is de motivatie om gezond te eten helemaal verdwenen en beginnen de kinderen ook te klagen over de bleekselderij-sap en bloemkool-pizza. (als ze -het überhaupt al wilden eten want even serieus, dat vindt toch niemand ECHT lekker…) Je loopt naar de telefoon om pizza's te bestellen. Het boek verdwijnt in een kast om nooit meer gebruikt te worden.

Binnen de kortste keren zitten de verloren kilo's er weer aan. Soms zelfs nog meer dan daarvoor. Helaas is er niets structureel veranderd aan je gedrag of je eetpatroon en ben je teleurgesteld in jezelf omdat het weer niet is gelukt om vol te houden. 

Herkenbaar voor jou?
Hoe gekker het dieet, hoe moeilijker het is vol te houden.
Hulp van Monique Lapperre

MIJN INSPIRATIE

De meeste mensen die ik ken combineren een gezin met een baan en weten al behoorlijk veel over gezondheid en voeding. Toch lukt het ze niet om op een relaxte manier de leefstijl vol te houden waar ze zo naar verlangen. Door gebrek aan tijd en inspiratie liggen de minder gezonde verleidingen en de keuze voor gemak altijd op de loer. 

Onze hersenen zorgden er vroeger voor dat we konden overleven in tijden van schaarste. Daarom hebben we een voorkeur voor veel zoet, zout, vet en makkelijk en moeten een beroep doen op onze zelfbeheersing om weerstand te bieden aan al dat lekkers in een omgeving waar we constant worden verleid. Dat is niet eenvoudig. Meestal reageren we impulsief op die eerste signalen zonder bewust na te denken of te voelen wat we echt nodig hebben. Daarom maken we vaak niet de beste keuzes voor onze gezondheid. Het resultaat daarvan zien we dagelijks om ons heen. Meer dan de helft van Nederland heeft in mindere of meerdere mate last van overgewicht, stress en de klachten die daar uit voortkomen. De tegenstrijdige berichten over voeding zorgen er daarbij ook nog voor dat gezond eten voor veel mensen onnodig verwarrend en ingewikkeld is geworden.

Helaas bestaat er geen quick-fix voor deze problemen en eigenlijk weten we dat ook wel...

Voor een duurzame oplossing moeten we op zoek naar een structuur die werkt voor jouw persoonlijke situatie. Een aanpak die zorgt voor een blijvende aanpassing van je mindset, eetpatroon en leefstijl. Gezonde keuzes maken en afvallen is niet makkelijk in tegenstelling tot wat een hoop goeroe's je willen doen geloven maar er is zeker hoop. Je kunt wel degelijk de regie pakken, je gezonde doel behalen en je tevreden voelen over jezelf.

Je hoeft het niet alleen te doen, ik ben er voor jou.

Een van mijn beste vriendinnen verzuchtte een tijd geleden: Hoe doe jij dat nou? Jij bent altijd zo positief! Je combineert het ondernemen met het moederschap, blijft altijd slank, eet toch gewoon van alles en het lijkt je moeiteloos af te gaan. Ik heb nooit inspiratie na een drukke werkdag en als ik al kook eten we bijna altijd hetzelfde…

Wat wil je weten vroeg ik? Ze zei, “ Ik zou alles wel willen weten: Wat ik snel kan maken wanneer ik uit mijn werk kom? Wat nou echt gezond is? Wat jij doet om energiek te blijven en hoe je dat volhoud. Maar vooral hoe ik dat in mijn eigen leven kan toepassen? Ik wil ook graag meer energie om met mijn kinderen te spelen en ook wel meer groenten eten maar ik vind het echt lastig. Ik weet niet waar ik moet beginnen en doe maar wat en dat werkt niet. Ik zou wel 8 kilo af willen vallen maar ik hou die diëten nooit vol en dan laat ik mezelf daarna weer helemaal gaan. Daar voel ik me dan weer schuldig over want ik weet dat jojo-en ongezond is. “Hoe zou je je voelen als je met een paar aanpassingen en wat hulp die doelen wel zou behalen?” vroeg ik. “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn”, zei ze zacht…

Dat was het moment dat ik wist: Ik kan van betekenis zijn en ga mijn hart volgen!

Ik ga mijn kennis en ervaringen delen en laten zien dat het echt mogelijk is om een gezonde leefstijl te combineren met een baan, kinderen en een sociaal leven. Ik geloof dat gezond leven prima samen gaat met genieten en hoe dat eruit ziet, kan jij alleen zelf bepalen. Ik kan je wel helpen om op zoek te gaan naar de balans waardoor je een gezonde leefstijl makkelijker volhoud. Ik gun iedereen een positieve relatie met voeding en zichzelf en een leven vol energie waarbij je bewuste keuzes maakt uit liefde. Dat was de inspiratie voor Mind Food Happiness.

Maar wat onderscheid mij nou van de rest? Waarom nog een website terwijl er al zo veel informatie beschikbaar is over voeding en afvallen?

Omdat ik zelfs na jaren zoeken het antwoord op mijn eigen vragen en behoeften niet vond. Wel veel op sensatie beruste informatie online, meestal in termen als eet dit niet dan verdwijnt je cellulitis of eet dat wel dan val je moeiteloos af. Ook boeken zijn vaak erg dieet of trendgericht en veelal geschreven door oudere geleerde mannen (saai) of jonge hipsters zonder opgroeiende kinderen. Logisch want hypes en zogenaamde kant en klare oplossingen verkopen nou eenmaal goed.

Ik heb ze ook hoor die boeken met prachtige meiden die je glanzend haar beloven wanneer je maar voldoende avocado eet. Of de "vrij van ongeveer alles" kookboeken waarbij het papier van het boek beter smaakt dan de recepten die erin staan, maar dat is voor mij veel te extreem. Ze zijn niet uit te voeren of vol te houden en lossen daarmee het probleem niet op. Ik was op zoek naar een positieve benadering van gezonde voeding zonder al te veel regels of restricties. Een site met een positieve maar meer volwassen toon met betrouwbare informatie waar iedereen zich welkom voelt, met of zonder killerbody.

Ik merkte ook dat er behoefte is aan een nuchtere visie op gezonde voeding online waar alternatief, mainstream aan het worden is.

Het lijkt soms wel of je minstens suiker-, gluten- en diervrij moet eten om gezond bezig te zijn. Tijdens mijn opleiding als gewichtsconsulent leerde ik dat deze extreme manieren van "gezond" eten voor de meeste mensen helemaal niet zo gezond zijn en juist voor tekorten kunnen zorgen. Ook bestaat de kans dat mensen een ongezonde relatie met voeding ontwikkelen omdat ze bang worden voor bepaalde ingrediënten of alleen nog maar bezig zijn met de voedingswaarde van hun maaltijden.

Als iemand iets niet kan of wil eten zoek ik graag naar een oplossing. Echter vind ik het wel belangrijk dat mensen geen dingen gaan vermijden of innemen op basis van onjuiste informatie of angst.

Dat is jammer want koken is liefde en eten met het gezin moet toch vooral leuk zijn. Een moment om samen aan tafel verhalen te delen en te genieten. Daarom bestaat er binnen mijn advies geen verboden of ongezonde voeding maar draait het altijd om de balans. Ik vind dat iedereen hierin vooral zijn eigen keuzes moet maken. Voor ons gezin zijn strenge voedingsregels niet vol te houden. We zouden er echt ongelukkig van worden als we nooit meer een heerlijk stokbroodje in een gesmolten camembert kunnen dopen.

Een gezonde leefstijl draait altijd om balans in voeding, beweging en mindset.

Wat ik dus zocht was een site met no nonsense tips en echt lekkere snelle recepten voor het hele gezin maar dan wel samengesteld door een deskundige met een relaxte visie op voeding met gewone ingrediënten uit de supermarkt. Maar ook naar een makkelijke manier waarop ik die recepten echt zou maken elke dag.

Ik maak al jaren een maaltijdplan en iedereen die mij kent weet dat dat echt mijn nummer 1 advies is voor het behouden van een gezonde leefstijl. Het scheelt je zo veel tijd, geld en geeft rust in je hoofd. Dat is goud waard. Helaas heb je voor het maken van zo'n plan ook elke week discipline en tijd nodig en ik weet uit ervaring dat het daar dus vaak al mis gaat!

Mind Food Happiness is het antwoord op al die behoeften.

Voor een persoonlijk advies van een relaxte voeding- en leefstijlconsultant kan je nu bij mij terecht en de lekkere makkelijke recepten vind je op deze site. Heel binnenkort zal ik een geweldige tool lanceren waardoor je die recepten op een hele eenvoudige manier kan omtoveren tot een weekmenu en met een klik op de knop een boodschappenlijst maakt! Hoe fijn is dat!

Een goede gezondheid is onbetaalbaar en vormt de basis van een gelukkig en ontspannen leven en het zou toch geweldig zijn als je dat ook aan je kinderen kan meegeven.

We wensen allemaal wel dat er op een dag een magische pil of wondermiddel wordt uitgevonden waardoor we ons op slag geweldig gaan voelen maar tot die tijd moeten we zelf betere keuzes maken en goed voor onze geest en lichaam zorgen en ik kan je daarbij helpen.

Waarom kan ik jou helpen?
Leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?
Hulp van Monique Lapperre

Mo's Favorites

Kies jij ook VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL in plaats van een quick-fix?

Een bewust en gezond leven is ook mogelijk voor jou. Ik ga je niet vertellen dat dat altijd simpel is, maar met deze tips en recepten kan ik het wel leuker en lekkerder voor je maken! Schrijf je nu in en ontvang ze gratis in je mailbox.

Ik kan me goed voorstellen dat je nu denkt; leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?

Natuurlijk was ik ook geen leefstijldeskundige van de ene op de andere dag. ;.)

Net als jij ben ik door schade en schande wijs geworden. Ik deel hier mijn zoektocht naar balans en zelfacceptatie. Hopelijk put je kracht uit het verhaal want als het mij lukt om een leven vol geluk en energie te leiden, dan kan jij het ook!

Al mijn hele leven heb ik een passie voor voeding en lekker eten in het bijzonder.

Mijn ouders (die ook echte Bourgondiërs zijn) leerden me al snel koken en namen me mee naar markten en goede restaurants om van alles te proeven. Ik had een heerlijke onbezorgde jeugd, deed het prima op school en droomde ervan om grafisch ontwerpster te worden.

Mijn leven nam na de plotselinge scheiding van mijn ouders op mijn 16e een onverwachte wending. 

Mijn veilige basis was weg en ik veranderde van een vrolijk en braaf kind in een onzekere puber en ontwikkelde een serieuze eetstoornis waarbij ik eetbuien afwisselde met strenge diëten. Ik kreeg een hekel aan mezelf en mijn lichaam. Het was een verdrietige tijd die meer dan 5 jaar duurde totdat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde dit leven, lijf en de bijbehorende geheimen niet meer.

Ik besloot om terug te vechten.

Ik zocht professionele hulp en las ontelbaar veel boeken over voeding en psychologie. Door mezelf te specialiseren en bij te scholen in het psychische proces achter het emotie-eten, heb ik nieuwe gewoontes aangeleerd waardoor mijn relatie met eten weer gezond is. Ik ontwikkelde langzaam weer zelfvertrouwen en ging eten met liefde en respect voor mezelf en kreeg daardoor weer het lichaam dat bij mij past. Ik leerde dat de oplossing voor een positieve relatie met voeding en jezelf vooral in het aanpassen van je mindset zit. Dat inzicht is nu de basis voor Mind Food Happiness.

Toen ik ging samenwonen met mijn man zorgde dat voor liefde en regelmaat. Ik hervond ook mijn passie voor het koken en ging dat combineren met mijn kennis over gezonde voeding. Op de heerlijke reizen die we maakten door o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand en Indonesië deed ik veel inspiratie op. Ik ben gek op deze keukens en hun liefde en respect voor pure ingrediënten. Nog steeds als we reizen verzamel ik de recepten van onze lievelingsgerechten die je ook terugvindt op deze website.

Na jaren te hebben gewerkt als visagiste, styliste en vertegenwoordiger voor o.a. Chanel en DKNY begon ik in 2003 mijn eigen bedrijf in luxe Italiaanse dameskleding.

Het bedrijf werd vrij snel een succes en alles ging ons voor de wind. We kochten ons droomhuis in een mooi dorpje vlakbij Amsterdam en onze dochter werd in 2010 geboren.Ik was in de wolken met zo'n lief kind maar vond het ook best pittig om alle ballen tegelijk in de lucht te houden.

Terwijl ik net moeder was geworden, moest ik onder druk van een zakenpartner een fusie aangaan met een ander bedrijf terwijl dat voelde als een verkeerde keuze. Mijn prioriteit was bij mijn kindje en door de crisis was de omzet wat gedaald. Ik ging uit angst akkoord met een overeenkomst. 

Helaas werd het geen succes.

Structureel werden de gezonde onderdelen uit het door mij in 8 jaar opgebouwde bedrijf gehaald zonder dat ik daar veel aan kon doen. Tegelijkertijd ging ook mijn belangrijkste leverancier failliet. Ik voelde me machteloos en verscheurd tussen werk en het moederschap. Om maar niet meer afhankelijk te zijn van anderen stortte ik me in een nieuw avontuur en richtte mijn eigen label Maison Boheme op.

Ik had geen ervaring in design en productie en werkte keihard om dat te compenseren. Ik stopte er al mijn passie, energie en spaargeld in en de eerste collecties waren een succes maar de crisis was juist op zijn hoogtepunt en ik kon niet aan de snel veranderende wensen van de markt voldoen. De laatste collectie was niet goed genoeg, ik kon niet meekomen met de grote merken online en klanten hielden hun hand op de knip.

In 2014 kwam ik huilend thuis. Diagnose: burn-out.

Er was weinig over van de positieve moeder en krachtige ondernemer die ik was en gelukkig nu weer ben. Paniekaanvallen, huilbuien, vermoeidheid en een verkoudheid die niet meer over ging. 

Ik kreeg het advies van mijn huisarts om haar coach in de hand te nemen en hij leerde me op een andere manier en minder streng naar mezelf te kijken. "Ga jij maar eens zesjes halen in plaats van negens" zei hij. Ik moet daar nog vaak aan denken als ik wel eens tot s'avonds laat aan het werk ben. Ik dacht dat dit iets was wat alleen anderen overkwam, mensen die veel minder aankonden dan ik. Maar ik leerde dat burn-out niet betekend dat je zwak bent maar dat je (te) lang sterk bent geweest. Stress met mate is goed voor ons en zorgt ervoor dat je kunt presteren maar wanneer je te lang onder grote druk staat, brand je lichaam letterlijk je energie op totdat je batterij leeg is en je niet meer "aan"gaat.

Het was een pittige les maar het heeft me ook heel veel waardevolle inzichten opgeleverd. 

Ik leerde dat nee zeggen soms juist betekent dat je ja zegt tegen jezelf. Lief zijn voor jezelf is nodig voor een goede balans. Maar ook dat ik sneller herstelde omdat ik om hulp durfde te vragen en daarmee een krachtige keuze voor mezelf maakte. Ik ben enig kind en heb geleerd mijn eigen boontjes te doppen, om hulp vragen deed ik eigenlijk nooit. Wat een eyeopener vond ik het om te ontdekken dat zoiets simpels je eigenlijk meteen al verder helpt. Dat is ook wat ik aan mijn klanten mee wil geven. Je hoeft het niet alleen te doen, ik geloof in jouw kracht en ik ben er voor je.

Ik ben nogal nuchter ingesteld maar las vanuit de wetenschap zo veel positieve ervaringen dat ik me begon te verdiepen in mindfulness (aandachtstraining) om te ontspannen en merkte dat ik er zowel rust als energie van kreeg. Werken aan je mindset bleek niet zweverig maar juist heel praktisch en helpt mij enorm bij de focus op mijn eigen gezonde en zakelijke doelen. Ook zorgt het ervoor dat ik nu beter om kan gaan met perfectionisme en stressvolle situaties. Dat betekent echt niet dat alles bij mij altijd goed gaat of dat ik precies weet wat ik moet doen. Ook ik heb allerlei beperkende overtuigingen waar ik soms tegenaan loop maar ik ben me nu wel bewuster van mijn gedachten en de invloed die ze hebben op je gevoel en gedrag.

Ik kies ervoor om goed voor mezelf te zorgen en positief in het leven te staan.

Deze inzichten deel ik nu ook met mijn klanten en op een kinderlijke manier geef ik ze aan mijn dochter mee. Zo trekken we regelmatig een kaartje met een inspirerende tekst waar we over praten en ademen we elke avond even samen voor het slapen gaan, dat is echt ons momentje wat nooit overgeslagen mag worden. Ze vind het heerlijk en wordt er zichtbaar rustig en tevreden van en ik ook!

Ik herstelde van de burn-out en ging weer aan het werk in de mode maar de passie was verdwenen. Ik voelde dat ik een nieuwe uitdaging nodig had waarbij ik van meer betekenis voor mijn klanten kon zijn. Mijn energie begon weer te stromen toen ik besloot de opleiding tot gewichtsconsulent en leefstijlcoach te volgen. Ook breidde ik mijn kennis uit op het gebied van mindful eten dat goed resultaat geeft bij klanten die moeite hebben met emotie-eten en zelfacceptatie. 

Toen een vriendin me om hulp vroeg viel het kwartje.

Ik besefte me dat mijn verhaal uniek is en dat ik niet alleen haar maar ook jou kan helpen door mijn kennis en ervaringen te delen. Met Mind Food Happiness komt alles samen. Ik vind niets leuker dan van waarde kunnen zijn voor anderen door mijn kennis, recepten en tips te delen op mijn enthousiaste, eerlijke en nuchtere manier. Maar dan wel mooi gestyled, want dat geeft het leven die typische Happiness glans!

Ook jou help ik graag!

Wil je ook graag op een positieve manier werken aan het behalen van jouw gezonde doelen? Op basis van een persoonlijk leefstijl plan voor meer energie, meer variatie en een maatje minder? Vraag dan hier een kennismakingsgesprek met mij aan om te kijken of wij een match zijn.

Houd deze site in de gaten want er staan voor 2019 mooie ontwikkelingen op het menu!

Heb je vragen, stel ze vooral aan me of kijk even hier. Volg me ook op Instagram. Daar kan je op vrijdag vragen stellen via mijn stories.

Laat je inspireren en geniet!

Liefs, Monique

Blog categorieën
HAPPINESS

WAAR IK VOOR STA

  • Geen quick-fix of one size fits all maar een persoonlijk plan dat rekening houdt met jouw  wensen.
  • Ik focus op kleine haalbare stappen voor een groots en duurzaam resultaat.
  • Ik geef je heerlijke, voedzame en makkelijke recepten met ingrediënten gewoon uit de supermarkt.
  • Variatie en vernieuwing maakt koken leuker. Een gezonde leefstijl begint in jouw keuken!
  • Met de Easy maaltijdplanner staan je maaltijden in een mum van tijd op tafel en bespaar je veel tijd en geld. 
  • Ik geloof niet in hypes, diëten of het weglaten van voedselgroepen.
  • Verwacht van mij praktische eerlijke adviezen gebaseerd op wetenschappelijk bewezen resultaten.
  • Leer op jezelf te vertrouwen en kies bewust ondanks de verleidingen van ons brein en de omgeving.
  • Een gezonde leefstijl in balans draait om voeding, beweging en gedrag.
  • Ik help jou om die gezonde leefstijl vol te houden, jij helpt daarmee het hele gezin, goed voorbeeld doet goed volgen. 

Mis nooit een recept!

Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten gratis in je mailbox.
@moniquelapperrewitjes
Volg mij op instagram!
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018