Met Mind Food Happiness komt alles samen.

Op mijn enthousiaste manier en met een relaxte visie op voeding, inspireer en motiveer ik iedereen die graag gezonder wil leven en een goed voorbeeld voor zijn of haar kinderen wil zijn. Door mijn ervaringen kan ik mensen helpen op een eerlijke manier met duurzaam resultaat.

Over monique en Mind Food Happiness
Informatie over Monique Lapperre en Mind Food Happiness

Hi, Ik ben Monique Lapperre. Als voedings- en ervaringsdeskundige informeer en inspireer ik vaders en moeders over alles dat met een healthy lifestyle te maken heeft. Een druk leven en een gezin combineren met een gezonde leefstijl kan een hele uitdaging zijn, ik begrijp dat. Door middel van heerlijke makkelijke recepten, planning en motiverende tips laat ik zien hoe je het wel voor elkaar krijgt. Doe mee en je zal zien dat het jou ook lukt!

In mijn omgeving zie ik vaders en moeders zich steeds verliezen in een nieuwe hype rondom voeding en afvallen. Ze willen zich zo graag fit en energiek voelen en enthousiast kopen ze het nieuwste “groene” boek, volgen een week een detox kuur of beginnen aan een dieet dat uiteraard wonderen beloofd; binnen 4 weken een six-pack en de energie van Popeye, met een killer body in bikini en meteen al je hormonen weer in balans!

Meestal houden ze dat best even vol al klagen ze wel over de ingewikkelde en tijdrovende recepten maar het lijkt te werken! De waarheid is dat elk dieet helpt, voor even... Helaas gaat het afvallen na een paar weken minder snel. Door de drukte op je werk lukt het niet om je aan de recepten te houden en zo worden de verleidelijke stemmetjes weer de baas. Ach wat maakt die ene keer afhaal Chinees nou uit...

Voordat je het weet is de motivatie verdwenen en beginnen de kinderen te klagen over de boerenkool smoothies en bloemkoolpizza. (als ze -het überhaupt al wilden eten want even serieus, dat vindt toch niemand ECHT lekker…) Het boek verdwijnt in een kast en binnen de kortste keren zitten de vetjes er weer aan. Helaas is er niets veranderd aan hun leefstijl en is het zelfvertrouwen en energieniveau gedaald tot het vriespunt. 

Herkenbaar voor jou?

MIJN INSPIRATIE

De meeste ouders die ik ken combineren een gezin met een baan en weten al behoorlijk veel over gezondheid en voeding. Toch lukt het ze niet om op een relaxte manier de leefstijl vol te houden waar ze zo naar verlangen. Door gebrek aan tijd en inspiratie liggen de minder gezonde verleidingen en de keuze voor gemak altijd op de loer. 

Helaas bestaat er geen quick-fix voor dit probleem en eigenlijk weten we dat ook wel...

Voor een duurzame oplossing moet je op zoek naar een plan dat werkt voor jouw persoonlijke situatie. Iets dat niet even helpt maar een oplossing biedt voor elke dag en de lange termijn. Een plan dat rekening houd met jouw doelen, mogelijkheden en de voorkeuren van jouw gezin en daar kan ik je mee helpen.

Als ondernemende moeder van 43 met een dochter van 8 en een stiefzoon van 17 begrijp ik voor welke uitdagingen drukke ouders staan. Dat je na een lange werkdag vraagt: “Wat willen jullie eten?" Iemand roept: "Dat maakt niet uit, kies jij maar." Je speurt in je hoofd naar een idee en tovert met moeite wat lekkers op tafel en dan komen ze ook nog zeuren: “Getver, eten we dit, dat lust ik dus eeecht niet...”

Een van mijn beste vriendinnen verzuchtte een tijd geleden: Hoe doe jij dat nou? Jij combineert het ondernemen met het moederschap, blijft altijd slank, eet toch gewoon van alles, maakt de lekkerste gerechten en het lijkt je moeiteloos af te gaan. Ik heb nooit inspiratie na een drukke werkdag en als ik al kook eten we bijna altijd hetzelfde…

Wat wil je weten vroeg ik? Ze zei, “ ik zou alles wel willen weten: Wat en wanneer je eet? Wat nou echt gezond is? Hoe jij je maaltijdplan maakt en hoe ik dat in mijn eigen leven kan toepassen en klaarmaken. Ik zou wel 8 kilo af willen vallen en meer energie willen hebben en vaker zelf willen koken maar die doelen heb ik al laten varen want dat haal ik toch nooit”. “Hoe zou je je voelen als je met een paar aanpassingen en wat hulp die doelen wel zou behalen?” vroeg ik. “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn”, zei ze zacht…

Dat was het moment dat ik wist: Ik kan en wil je helpen!

Ik ga mijn kennis en ervaringen delen en ouders laten zien dat het echt mogelijk is om een gezonde leefstijl te combineren met een baan, kinderen en een sociaal leven. Zodat zij het energieke, aantrekkelijke voorbeeld worden dat ze zo graag willen zijn, voor zichzelf en hun gezin. Dat was de inspiratie voor Mind Food Happiness.

Maar waarom zou ik zo veel tijd en kapitaal investeren in een website terwijl er al genoeg informatie beschikbaar is over voeding en afvallen?

Omdat ik zelfs na jaren zoeken het antwoord op mijn eigen vragen en behoeften niet vond. Wel losse flodders aan informatie online en in boeken. Vaak erg dieet gericht en veelal geschreven door oudere geleerde mannen of jonge hipster meiden zonder opgroeiende kinderen. Heel interessant maar niets waarvan ik voelde, dit gaat over mij en mijn gezin, hier heb ik in de praktijk echt iets aan.

Ik verzamelde ook veel recepten op Pinterest en heb wel honderd kookboeken maar ik moest bij het maken van mijn weekplan elke keer weer alles bij elkaar zoeken, soms vertalen en overschrijven. Dat kostte veel tijd en inspanning. 

Ook hier geld dat je gezonde recepten en kookboeken kan verzamelen tot je een ons weegt, maar als je er niets mee doet, heb je er niets aan. Het zou zoveel makkelijker zijn om 1 inspirerende plek te hebben waar ik mijn favoriete artikelen en gezonde recepten kon verzamelen en er op een simpele manier een weekmenu met boodschappenlijst van kon maken...

Ik merkte ook dat er behoefte is aan een nuchtere visie op gezonde voeding online waar alternatief, mainstream aan het worden is.

Het lijkt wel of je minstens suiker-, gluten- en diervrij moet eten om gezond bezig te zijn. Tijdens mijn opleiding als gewichtsconsulent leerde ik dat deze extreme manieren van "gezond" eten voor de meeste mensen helemaal niet zo gezond zijn en juist voor tekorten kunnen zorgen. Ook bestaat de kans dat mensen een ongezonde relatie met voeding ontwikkelen omdat ze bang zijn dat bepaalde voedingsstoffen slecht of zelfs gevaarlijk zijn.

Dat is jammer want koken en eten met het gezin moet toch vooral een moment zijn om samen te genieten. Ik vind dat iedereen hierin zijn eigen keuzes moet maken maar voor ons gezin zijn strenge voedingsregels niet alleen onuitvoerbaar met een dochter die alleen bij het woord "groenten" al vies kijkt, we zouden er echt ongelukkig van worden als we nooit meer een heerlijk stokbroodje in een gesmolten camembert kunnen dopen.

Iedereen heeft tegenwoordig een mening over wat gezond is en als je de artikelen in de media moet geloven dan ontdekken ze elke week een nieuw ingrediënt met superkrachten. Vaak zijn deze artikelen geschreven door mensen die weinig over voeding weten, zijn ze grotendeels onwaar en niet wetenschappelijk of slecht onderbouwd. Ik stoor me erg aan al die voedingshypes en valse beloftes. Ze zijn verwarrend, maken mensen onnodig hoopvol of juist bang en halen de focus weg bij wat er echt toe doet.

Ik baseer me daarom liever op de wetenschappelijk bewezen feiten.

Wat ik dus zocht was een site met echt lekkere makkelijke recepten voor het hele gezin maar dan wel samengesteld door een deskundige met een relaxte visie op voeding met gewone ingrediënten uit de supermarkt. Maar ik zocht vooral naar een manier waarop ik die recepten ook echt zou maken elke dag. Ik maak al jaren een maaltijdplan en iedereen die mij kent weet dat dat echt mijn nummer 1 advies is voor het behouden van een gezonde leefstijl. Het scheelt je zo veel tijd, geld en geeft rust. Helaas heb je voor het maken van zo'n plan ook elke week discipline en tijd nodig en ik weet uit ervaring dat het daar dus vaak al mis gaat!

Mind Food Happiness is het antwoord op al die behoeften.

Die relaxte ervaring- en voedingsdeskundige ben ik nu zelf en de lekkere makkelijke recepten die geschikt zijn voor het hele gezin vind je op deze site. Heel binnenkort zal ik een geweldige tool lanceren waardoor je die recepten op een hele eenvoudige manier kan omtoveren tot een weekmenu en met een klik op de knop een boodschappenlijst maakt! Hoe fijn is dat!

Verder kan ik je helpen met het behalen van jouw gezonde doelen in een persoonlijk traject. Geen one size fits all.

Is jouw doel om niet alleen slanker en energieker te worden maar het ook te blijven of wil je weten welke recepten aansluiten bij jullie voorkeuren zodat je vaker zelf gezond kookt? Ik kan je begeleiden. Ik geloof in de kracht van puur eten en zelf koken is altijd de basis. Ik maak aan de hand van een vragenlijst en een gesprek een leefstijlplan op maat en kom bij jou thuis uitleggen hoe je ongezonde gewoontes vervangt door betere keuzes die je vol kunt houden.

Zo kun jij in een voor jou vertrouwde omgeving en met een druk bestaan, toch investeren in je gezondheid. Een investering die een enorme impact kan hebben op jouw leven en dat van je gezin. Een goede gezondheid is onbetaalbaar en vormt de basis van een gelukkig en ontspannen leven en het zou toch geweldig zijn als je dat ook aan je kinderen kan meegeven.

We wensen allemaal wel dat er op een dag een magische pil of wondermiddel wordt uitgevonden waardoor we ons op slag geweldig gaan voelen maar tot die tijd moeten we zelf betere keuzes maken en goed voor onze geest en lichaam zorgen en ik kan je daarbij helpen.

Waarom kan ik jou helpen?
Leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?
Hulp van Monique Lapperre

Mo's Favorites

Kies jij ook VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL in plaats van een quick-fix?

Een bewust en gezond leven is ook mogelijk voor jou. Ik ga je niet vertellen dat dat altijd simpel is, maar met deze tips en recepten kan ik het wel leuker en lekkerder voor je maken! Schrijf je nu in en ontvang ze gratis in je mailbox.

SCHRIJF JE NU IN!

Ik kan me goed voorstellen dat je nu denkt; leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?

Natuurlijk was ik ook geen leefstijldeskundige van de ene op de andere dag. ;.)

Dat het leven ook mij niet altijd makkelijk afgaat en dat ik net als jij door schade en schande wijs ben geworden, zal ik hier met je delen. Ik hoop dat je in mijn verhaal herkenning en kracht zult vinden, want als het mij lukt om een leven vol geluk en energie te leiden, dan kan jij het ook!

Al mijn hele leven heb ik een passie voor voeding en lekker eten in het bijzonder.

Mijn ouders (die ook echte Bourgondiërs zijn) leerden me al snel koken en namen me mee naar markten en goede restaurants om van alles te proeven. Ik had een heerlijke onbezorgde jeugd, deed het prima op school en droomde ervan om kok, modeontwerpster of tekenlerares te worden.

Mijn leven nam na de plotselinge scheiding van mijn ouders op mijn 16e een onverwachte wending. 

Mijn veilige basis was weg en ik veranderde van een vrolijk en braaf kind in een onzekere puber en ontwikkelde een serieuze eetstoornis. Avond aan avond probeerde ik met koekjes en pizza de gevoelens van verdriet weg te eten. Ik wisselde de eetbuien af met diëten, deed detox kuren en gebruikte zelfs stackers om af te vallen (ja, van die afslankpillen die nu verboden zijn omdat mensen er hartaanvallen van kregen) Ik kwam kilo's aan en kreeg een hekel aan mezelf en mijn lichaam.

Het was een verdrietige tijd die meer dan 5 jaar duurde totdat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde dit leven, lijf en de bijbehorende geheimen niet meer en besloot het roer om te gooien.

Ik realiseerde me dat als ik weer gezond wilde worden en blijven ik bewuste keuzes moest maken voor de rest van mijn leven en vanaf toen ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding.

Ik las ontelbaar veel boeken over voeding, psychologie en wetenschappelijke artikelen. Ik ontwikkelde langzaam weer zelfvertrouwen en ging eten met liefde en respect voor mezelf en kreeg daardoor weer het lichaam dat bij mij past. 

Toen ik in 2003 ging samenwonen met mijn man zorgde dat voor liefde en regelmaat. Ik hervond ook mijn passie voor het koken en ging dat combineren met mijn kennis over gezonde voeding die ik haalde uit boeken en wetenschappelijke artikelen. Op de heerlijke reizen die we maakten door o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand en Indonesië deed ik veel inspiratie op. Ik ben gek op deze keukens en hun liefde en respect voor pure ingrediënten. Nog steeds als we reizen verzamel ik de recepten van onze lievelingsgerechten die je ook terugvindt op deze website.

Na jaren te hebben gewerkt als visagiste, styliste en verkoopster voor o.a. Chanel en DKNY begon ik in 2003 mijn eigen bedrijf in luxe Italiaanse dameskleding.

Mijn kracht ligt bij persoonlijk contact en maatwerk omdat dat het beste resultaat geeft.

Nog steeds vind ik het magisch om door een kledingkast te gaan en samen een duurzame stijl en collectie samen te stellen die de sterke kanten van een klant benadrukt. Het is fijn om een het zelfvertrouwen te zien groeien voor de spiegel.

Het bedrijf werd vrij snel een succes en alles ging ons voor de wind. We kochten ons droomhuis in een mooi dorpje vlakbij Amsterdam en onze dochter werd in 2010 geboren.Ik was in de wolken met zo'n lief kind maar vond het best pittig om alle ballen tegelijk in de lucht te houden.

Terwijl ik net was bevallen, moest ik onder druk van een zakenpartner een fusie aangaan met een ander bedrijf terwijl dat voelde als een verkeerde keuze. Mijn prioriteit was bij mijn kindje en door de crisis was de omzet wat gedaald. Ik ging uit angst akkoord met een overeenkomst. Helaas werd het geen succes.

Structureel werden de gezonde onderdelen uit het door mij in 8 jaar opgebouwde bedrijf gehaald zonder dat ik daar veel aan kon doen. Ik voelde me machteloos en verscheurd tussen werk en het moederschap. Om maar niet meer afhankelijk te zijn van anderen stortte ik me in een nieuw avontuur en richtte mijn eigen label Maison Boheme op.

Ik had geen ervaring in design en productie en werkte keihard om dat te compenseren. Ik stopte er al mijn passie en spaargeld in en hoopte op succes maar de crisis was juist op zijn hoogtepunt en ik kon niet aan de snel veranderende wensen van de klanten voldoen. De collectie bleek niet goed genoeg, de concurrentie was moordend en klanten hielden hun hand op de knip.

In 2014 kwam ik huilend thuis. Diagnose: burn-out.

Er was weinig over van de positieve moeder en krachtige ondernemer die ik was en gelukkig nu weer ben. Paniekaanvallen, huilbuien, vermoeidheid en een verkoudheid die niet meer over ging. 

Ik kreeg het advies van mijn huisarts om haar coach in de hand te nemen en hij leerde me op een andere manier en minder streng naar mezelf te kijken. Ik dacht dat dit iets was wat alleen anderen overkwam, mensen die veel minder aankonden dan ik. Maar ik leerde dat burn-out niet betekend dat je zwak bent maar dat je (te) lang sterk bent geweest. Stress met mate is goed voor ons en zorgt ervoor dat je kunt presteren maar wanneer je te lang onder grote druk staat, brand je lichaam letterlijk je energie op totdat je batterij leeg is en je niet meer "aan"gaat. Ik leerde dat nee zeggen soms juist betekent dat je ja zegt tegen jezelf en dat lief zijn voor jezelf nodig is voor een goede balans.

Het was een pittige les maar het heeft me ook heel veel waardevolle inzichten opgeleverd. 

Ik begon me te verdiepen in mindfulness (aandachtstraining) om te ontspannen en leerde om meer te genieten van wat er nu is en me minder druk te maken om wat was of nog gaat komen. Werken aan je mindset bleek niet zweverig maar juist heel praktisch en helpt mij enorm bij het volhouden van de afspraken die ik met mezelf maak. Ook zorgt het ervoor dat ik nu beter om kan gaan met perfectionisme en stressvolle situaties. Dat betekend echt niet dat alles bij mij altijd goed gaat of dat ik precies weet wat ik moet doen, maar ik ben me wel bewuster van mijn eigen gedachten en gedrag. Deze inzichten deel ik nu ook met mijn klanten en op een kinderlijke manier geef ik ze aan mijn dochter mee. Zo ademen we elke avond even samen voor het slapen gaan, dat is echt ons momentje wat nooit overgeslagen mag worden. Ze vind het heerlijk en wordt er zichtbaar rustig van en ik ook!

Ik kreeg mijn energie weer terug toen ik besloot een opleiding te gaan doen. Ik ben gek op nieuwe dingen leren en wist meteen, het wordt de opleiding tot gewichtsconsulent en leefstijlcoach. Ook breidde ik mijn kennis uit op het gebied van mindful eten dat goed resultaat geeft bij klanten die moeite hebben met emotie-eten en afvallen. Toen nog niet met de intentie om er beroepsmatig iets mee te doen, want ik dacht “Fashion is my Passion” en er zijn al voedingsexperts genoeg, wie zit er nou op mij te wachten...

Totdat een vriendin me om hulp vroeg en het kwartje viel.

Ik besefte me dat mijn verhaal uniek is en dat ik niet alleen haar maar ook jou kan helpen door mijn ervaringen te delen. Met Mind Food Happiness komt alles samen. Ik vind niets leuker dan van waarde kunnen zijn voor anderen door mijn recepten, tips en kennis te delen op mijn enthousiaste, eerlijke en nuchtere manier. Maar dan wel mooi gestyled, want dat geeft het leven die typische Happiness glans!

Inmiddels is de vriendin al weer een tijd op haar ideale gewicht en gebruikt ze mijn recepten en tips om dat zo te houden. Als deskundige op het gebied van voeding en gezond leven help ik ouders op een enthousiaste en nuchtere manier bij het behalen van hun doelen voor duurzaam resultaat. 

Ook jou help ik graag!

Houd deze site in de gaten want er staan voor 2019 mooie ontwikkelingen op het menu!

Wil je nu meteen beginnen met het koken van gezonde recepten? Kijk dan op de website, vraag de gratis tips aan en leer maaltijdplannen of maak het jezelf gemakkelijk en koop het weekmenu zodat je direct kunt genieten van gezonde recepten met boodschappenlijst. 

Heb je vragen, stel ze vooral aan me of kijk even hier. Volg me ook op Instagram. Daar kan je me in Instagram stories 1x per week op donderdag vragen stellen die ik dan de volgende dag zal beantwoorden.

Laat je inspireren, leef en geniet!

Liefs, Monique

Blog categorieën
HAPPINESS

WAAR IK VOOR STA

  • Geen quick-fix of one size fits all maar een persoonlijk plan dat rekening houdt met jouw  wensen.
  • Ik focus op kleine haalbare stappen voor een groots en duurzaam resultaat.
  • Ik geef je heerlijke, voedzame en makkelijke recepten met ingrediënten gewoon uit de supermarkt.
  • Variatie en vernieuwing maakt koken leuker. Een gezonde leefstijl begint in jouw keuken!
  • Met de Easy maaltijdplanner staan je maaltijden in een mum van tijd op tafel en bespaar je veel tijd en geld. 
  • Ik geloof niet in hypes, diëten of het weglaten van voedselgroepen.
  • Verwacht van mij praktische eerlijke adviezen gebaseerd op wetenschappelijk bewezen resultaten.
  • Leer op jezelf te vertrouwen en kies bewust ondanks de verleidingen van ons brein en de omgeving.
  • Een gezonde leefstijl in balans draait om voeding, beweging en gedrag.
  • Ik help jou om die gezonde leefstijl vol te houden, jij helpt daarmee het hele gezin, goed voorbeeld doet goed volgen. 

Mis nooit een recept!

Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten gratis in je mailbox.
@moniquelapperrewitjes
Volg mij op instagram!
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018