Hey, ik ben Monique

Als moeder en echte foodie zou ik het te gek vinden als koken en lekker eten bij jou thuis weer belangrijk wordt. Dat je je favoriete recepten doorgeeft aan je kinderen en ze voorbereid op een gezonde toekomst. Dat je elkaar ontmoet na een dag hard werken, je samen lacht en je verhalen verteld. Dat je echt contact maakt. Nou, dat dus.

Ik heb zelf lang gezocht naar een manier om al die wensen te combineren met mijn gezin en een drukke baan. Dat was niet altijd makkelijk, maar ik besloot niet op te geven en nu ben ik dankbaar omdat ik jou nu kan helpen met wat ik heb geleerd.

Monique, wat is Mind Food Happiness?
Informatie over Monique Lapperre en Mind Food Happiness

Mind Food Happiness is dé website voor zelfbewuste moeders dat leest als een online magazine. Je leest er persoonlijke verhalen en diepgaande interviews met andere no nonsens health experts. Natuurlijk barst het ook van mijn favoriete tips en gezonde inspiratie voor het hele gezin. Voor in de keuken, voor aan tafel, over gezond afvallen, mindset en selfcare.

Met de producten en programma's die ik heb ontwikkeld help ik werkende moeders om tevreden, slank en energiek te worden door gewoon lekker gezond eten met het gezin. Op een manier zoals ik zelf geholpen had willen worden.

Met inspiratie en producten waarvan je denkt: Oh wat is dit makkelijk, lekker, fijn, leuk ook. Dit wil ik!

Ik bied ze persoonlijke oplossingen die perfect aansluiten bij hun gezin en agenda, want dat is absoluut key bij het volhouden van een gezonde leefstijl. Alleen wanneer iets echt past bij jouw smaak en mogelijkheden dan kan je je leven voor altijd veranderen.

Voor wie is Mind Food Happiness?

Mind Food Happiness is voor zelfbewuste, ambitieuze moeders die graag tevreden, slank en energiek willen worden of blijven in combinatie met een druk leven. Zonder boodschappen- of keuzestress en door gewoon lekker gezond te eten met het gezin.

Moeders als Soraya die graag 10 kilo kwijt wilde toen de kilo’s na de geboorte van haar derde kind maar bleven plakken. Ze wilde graag gezonder leven met het hele gezin maar zonder dieet of strenge regels en had geen idee waar ze moest beginnen.

Of laatst Amy, die vertelde dat ze door haar drukke baan als fotograaf vaak maaltijden over sloeg waardoor ze s’ avonds eetbuien kreeg. Ook moeders als Ivonne, die als ondernemer spectaculaire events organiseert voor grote bedrijven maar die het maar niet voor elkaar krijgt om doordeweeks een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Vaak zijn die werkende moeders – my superheroes – als het op hun werk of de kids aankomt, heel georganiseerd en weten ze best wat wel en niet gezond is. Maar omdat ze al zo veel ballen hoog moeten houden, is de organisatie van het eten thuis een zooitje en staat er vaker pizza dan paprika op het menu. 

Je herkent het vast: Wanneer je de maaltijden laat bepalen door de waan van de dag kies je vaak voor gemak. Saai. Ongezellig. Niet echt lekker. Of nog erger: ongezond.

Ik heb een Oplossing! Meer weten?
Je kunt je leefstijl alleen succesvol veranderen als je kiest wat bij je past en eet waar jij van geniet.

Wie ben ik?

Ik ben in 2008 getrouwd met Chris die bonuszoon Jamey in mijn leven bracht, moeder van een heerlijke dochter die we de lange naam: Sierra-Luna hebben gegeven en we leven met poes Nala in een klein dorpje 3 minuutjes bij het IJsselmeer vandaan. We zijn dol op eten maar dat was je waarschijnlijk al duidelijk.

Ik ben eigenlijk dol op alles maar pasta, vis, curry's en kaas zijn favoriet. Verder ook op reizen met mijn gezin wanneer we de leukste restaurantjes ontdekken om de lekkerste gerechten te proeven. Ik haal mijn inspiratie uit deze reizen maar ook uit het dagelijkse leven met mijn familie. 

Wie inspireert je?

Ik vind Jamie Oliver een held op food gebied. Ik heb al zijn boeken en kijk met gemak een weekend marathon van zijn serie. Hij is zo ondernemend, vol passie en vooral: menselijk en grappig, ik hou daarvan. Van zijn simpele maar lekkere recepten die nooit mislukken, van zijn plezier wanneer hij over eten praat, van zijn strijd tegen ongezonde voeding op scholen tot het redden van lelijke groenten. Hij durft ook te laten zien wat er niet lukt en dat maakt de overwinningen des te waardevoller. Zo’n inspiratie wil ik ook zijn. Yep. Durf groot te dromen zeg maar. 

Hoe kwam je op de naam?

Ik wist het eigenlijk meteen. Ik was zelfs verbaasd dat niemand anders hem al had bedacht. Ik geloof in de kracht van een positief denken en gezonde voeding. Ik ontdekte zelf hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en je gezin te zorgen als je vol energie wilt genieten van je leven. Ik houd ervan, als je iets bedenkt en het gewoon klopt. Met een glimlach schreef ik hem op: Mind Food Happiness

Met wie werk ik het liefst?

Ik werk graag met vrouwen die zichzelf uitdagen, die houden van kwaliteit en openstaan voor nieuwe dingen. Zoals Amy die het SLANK traject heeft gedaan me laatst een foto stuurde van een mooi doosje met bijzondere kruiden erin. Ze vertelde: Vroeger liep ik op de markt zo’n kraam voorbij en dacht, wie koopt dat nou?

Nu sprak ik de eigenaar aan, die me vol passie heeft uitgelegd waar ik die kruiden allemaal voor kan gebruiken. Deze combinatie is blijkbaar heerlijk bij gestoofde groenten dus dat ga ik vanavond maken.

Ik krijg daar een kick van, want ik weet dat ze lol heeft in haar nieuwe leven. Ze geniet van nieuwe recepten terwijl ze dacht dat ze niet kon koken! Ze begrijpt dat een gezonde leefstijl niet gaat om wat je weglaat, maar om wat je toevoegt. Ze omarmd de keuzes die ze heeft en daarin zit dus de magic. Als dat is wat je wilt leren, dan kan ik je daarbij helpen.

Wat voor type coach ben je?

Als coach kan ik je prikkelen en confronteren met een knipoog. Ik ga met al mijn klanten een persoonlijke relatie aan. Soms raakt een vraag diep en dan wordt er gehuild maar je zult zien dat je vaak erg kunt lachen om je eigen rare gedachten kronkels. Ik ben direct en smoesjes? Daar prik ik zo doorheen. Daar moet je dus wel klaar voor zijn.

Je krijgt van mij alle tips, planning en ondersteuning om je wensen uit te laten komen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes en acties. Dat gaat vast met vallen en opstaan en dat is helemaal okay. Juist dan ben ik er om je weer op weg te helpen, maar je snapt hoe het werkt. Het grootste verschil maak je zelf.

Vertel een iets grappigs over jezelf

Eeh… mensen reageren met ‘Oh, ja, dat hoor je ook niet vaak!’ als ik vertel dat mijn vader tegenover me en mijn moeder 100 meter verderop in het dorp wonen. En dan te weten dat wij jaren in de stad hebben gewoond om 12 jaar geleden als eerste uit Amsterdam te vertrekken om een nieuw gezinsleven op te bouwen. Gezellig? Ja, meestal wel.  : )

Mijn guilty pleasure?

Ik ben s'avond vaak nog aan het werk. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn met video's, foto's of teksten en ik kijk dus heel weinig tv, maar een aflevering van Dr pimple popper of Body bizarre vind ik heerlijke afleiding. Het liefst met een kussentje bij de hand, zodat ik weg kan duiken als het echt te goor is. Ik denk dat er iets vreemds geruststellend is aan het feit dat er mensen zijn met vreemdere problemen dan ik.

Waar houd je niet van?

Chakra’s lezen, detoxen, orthomoleculaire bloedtesten of andere pseudo wetenschappelijke therapieën zijn niet mijn ding. Als het over voeding en gezondheid gaat, houd ik het liever bij de feiten. Ik heb er moeite mee dat mensen inspelen op allerlei angsten en zo hun geld verdienen met 100% niet bewezen methoden en supplementen. Selderijsap op je nuchtere maag drinken omdat een medium je verteld dat je daar ziektes mee geneest is complete onzin die mensen onnodig hoop geeft, dus als je daar wel in geloofd: prima, maar we are not a match.

Waarom kan ik jou helpen?
Leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?
Hulp van Monique Lapperre

Mo's Favorites

Wist je dat?

Ik elke 2 weken mijn favoriete tips en recepten deel exclusief met moeders zoals jij. Zo hoef je niks meer te missen en het is gratis! Schrijf je nu in.

Ik kan me goed voorstellen dat je nu denkt; leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?

Natuurlijk was ik ook geen leefstijlcoach van de ene op de andere dag. ;.)

Net als jij ben ik door schade en schande wijs geworden. Ik deel hier mijn eigen zoektocht naar balans en zelfacceptatie. Hopelijk put je kracht uit het verhaal want als het mij lukt om een leven vol geluk en energie te leiden, dan kan jij het ook!

Al mijn hele leven heb ik een passie voor voeding en lekker eten in het bijzonder.

Mijn ouders (die ook echte Bourgondiërs zijn) leerden me al snel koken en namen me mee naar markten en goede restaurants om van alles te proeven. Ik had een heerlijke onbezorgde jeugd, deed het prima op school en droomde ervan om grafisch ontwerpster te worden.

Mijn leven nam na de plotselinge scheiding van mijn ouders op mijn 16e een onverwachte wending.

Mijn veilige basis was weg en ik veranderde van een vrolijk en braaf kind in een onzekere puber en ontwikkelde een serieuze eetstoornis waarbij ik eetbuien afwisselde met strenge diëten. Ik kreeg een hekel aan mezelf en mijn lichaam. Het was een verdrietige, eenzame tijd die meer dan 5 jaar duurde totdat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde dit leven, lijf en de bijbehorende geheimen niet meer.

Ik besloot om terug te vechten.

Ik zocht professionele hulp en las ontelbaar veel boeken over voeding en mindset. Ik ontwikkelde langzaam weer zelfvertrouwen en kreeg gelukkig weer een normale relatie met eten. Door die ervaring begrijp ik wel hoe lastig het is wanneer je grip op je leven kwijt bent. Ik denk dat daar mijn drang uit voortkomt om anderen te willen helpen.

Toen Chris en ik gingen samenwonen zorgde dat voor liefde en regelmaat.

Ook de passie voor het koken weer terug. Op de heerlijke reizen die we maakten door o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand en Indonesië deed ik veel inspiratie op. Ik ben gek op deze keukens en hun liefde en respect voor pure ingrediënten. Mijn lievelingsrecepten vind je terug op deze website en in de Easy maaltijdplanner.

Na jaren te hebben gewerkt als visagiste, styliste en vertegenwoordiger voor o.a. Chanel en DKNY begon ik in 2003 mijn eigen bedrijf in luxe Italiaanse dameskleding. Het werd vrij snel een succes en alles ging ons voor de wind. We kochten ons droomhuis in een mooi dorpje vlakbij Amsterdam en onze dochter werd in 2010 geboren.

9 jaar geleden begon ik met het plannen van onze maaltijden.

Sierra-Luna was bijna 1 en at inmiddels met de pot mee. Ik hoef jou niet te vertellen dat er veel veranderd wanneer je moeder wordt. Waar we voorheen aten wat en wanneer we zin hadden, moest er opeens elke avond een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan.

Toen ook die zwangerschapskilo’s (Ik kwam 17 kilo aan!) er na een jaar nog niet af waren, ging ik op zoek naar een nieuwe gezonde leefstijl voor het hele gezin.

Ik las het boek: Wat is nu echt gezond van voedingshoogleraar Martijn Katan. Wat een eyeopener was dat! Jaren lang volgde ik in mijn zoektocht naar een slank en gezond leven zo’n beetje elke voedingstrend of dieet. Nu bleken de meeste van die hypes echt complete onzin! Ik vond het zo fijn om bevrijd te zijn van de angst voor bepaalde voeding en laat voortaan de hypes voor wat ze zijn. Dat gun ik jou ook!

Hier kan ik je mee helpen

Ondanks dat er veel tegenstrijdigheden over voeding lijken te zijn is er 1 ding waar voedingsexperts het unaniem over eens zijn: Je maaltijden plannen en voorbereiden is een van de beste manieren om gezonder te eten, succesvol af te vallen en snel en makkelijk lekkere maaltijden voor je gezin te koken.

Zelf een weekmenu samenstellen dat precies bij de behoeften en smaak van jouw gezin past is lastig maar met vallen en opstaan heb ik uiteindelijk mijn eigen methode ontwikkeld. Dat werd de Easy maaltijdplanner. Ik leerde dat goed vooruit plannen een uitkomst is, juist als je het heel druk hebt.

Daardoor heb ik grip op mijn leven.

Als ik dat wil, staat er binnen 30 minuten een heerlijke gezonde maaltijd op tafel. Ik heb overzicht en rust in mijn hoofd en maak me nooit meer zorgen of we wel gezond genoeg eten. We eten geen week hetzelfde. Dat is niet alleen lekker gevarieerd, maar het koken wordt er ook veel leuker van! Ik hoef nog maar 1x na te denken en boodschappen te doen voor de hele week waardoor ik de rest van de tijd heerlijk aan mezelf of mijn gezin kan besteden.

Dit moest iedere moeder weten en hebben!

Et voilà daar was het volgende zaadje geplant. Ik begon me te verdiepen in de wetenschap achter voeding en volgde een opleiding tot gewichtsconsulent en gezondheidscoach. Nog steeds check ik onderzoeken op fabels en feiten, ben een groot fan van zelfhulpboeken en ben verslaafd aan kookboeken. Je begrijpt dat ik het dus heel gaaf vind dat ik nu zelf dagelijks berichten krijg met de vraag wat nou echt gezond is.

Toen een vriendin me vroeg om haar gezin te helpen afvallen en gezonder te eten, viel het kwartje.

Ik besefte me dat mijn verhaal uniek is en dat ik niet alleen haar maar ook jou kan helpen door mijn kennis en ervaringen te delen. 

Na 17 jaar in mode wilde ik iets anders waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. De modewereld is leuk en dynamisch maar ook oppervlakkig en niet erg duurzaam en dat ging me tegenstaan. Ik had behoefte aan meer verdieping en een nieuwe uitdaging. Ik wilde een platform ontwikkelen waarin ik mijn passie voor lekker koken en alles wat ik had geleerd over gezond eten en leven kon delen met andere moeders.

Met Mind Food Happiness komt alles samen. Nu begeleid ik die moeders als food en lifestylecoach, maak ik progamma's en workshops om hun leven een beetje makkelijker en leuker te maken en schrijf ik over alles wat te maken heeft met voeding, koken, je lijf en je mind, de combinatie van werk en kids, ach noem het the lifestyle of a mom.

Over dit platform

Mind Food Happiness is een website voor ambitieuze moeders dat leest als een online magazine. Je leest er persoonlijke verhalen van mijzelf en van andere vrouwen die mij inspireren met meer diepgang. Natuurlijk barst het ook van de tips en gezonde inspiratie voor het hele gezin. Voor in de keuken, goede (kook)boeken, lifehacks, mindset en thuis ontspannen.

Het idee: als het mijn favoriet is wordt het misschien ook wel de jouwe.

Ben je benieuwd of ik jou kan helpen?

Stuur mij een e-mail en laat me weten welke vragen je hebt. Of plan meteen een gesprek met mij in. Dat kan hier. Dan kunnen we in 15 minuten samen bepalen wat er nodig is. Aan de hand daarvan maak ik een persoonlijk voorstel en kun jij beslissen of je daarmee aan de slag wilt.

Wil jij antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag? Wil je vanavond al een lekkere gezonde maaltijd op tafel waar je hele gezin van geniet? Kijk direct bij de Easy Maaltijdplanner. Die is dan perfect voor jou!

Of wil je lekker zelf aan de slag? Begin dan met dit gratis e-book waarin ik de tips met je deel hoe ik zo'n maaltijdplan maak. Zodat je meteen kunt beginnen met jouw gezondere leefstijl.

LEES DE ARTIKELEN IN HET MAGAZINE OVER:
HAPPINESS

WAAR IK VOOR STA

  • Geen quick-fix of one size fits all maar een persoonlijk plan dat rekening houdt met jouw  wensen.
  • Ik focus op kleine haalbare stappen voor een groots en duurzaam resultaat.
  • Ik geef je heerlijke, voedzame en makkelijke recepten met ingrediënten gewoon uit de supermarkt.
  • Variatie en vernieuwing maakt koken leuker. Een gezonde leefstijl begint in jouw keuken!
  • Met de Easy maaltijdplanner staan je maaltijden in een mum van tijd op tafel en bespaar je veel tijd en geld. 
  • Ik geloof niet in hypes, diëten of het weglaten van voedselgroepen.
  • Verwacht van mij praktische eerlijke adviezen gebaseerd op wetenschappelijk bewezen resultaten.
  • Leer op jezelf te vertrouwen en kies bewust ondanks de verleidingen van ons brein en de omgeving.
  • Een gezonde leefstijl in balans draait om voeding, beweging en gedrag.
  • Ik help jou om die gezonde leefstijl vol te houden, jij helpt daarmee het hele gezin, goed voorbeeld doet goed volgen. 

Schrijf je nu in!

Elke 2 weken gratis gezonde inspiratie in je mailbox.
@moniquelapperrewitjes
Volg mij op instagram!
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018