fbpx

Hey, ik ben Monique

Als moeder en echte foodie zou ik het te gek vinden als koken en lekker eten bij jou thuis belangrijk wordt. Dat je je favoriete recepten doorgeeft aan je kinderen en ze voorbereid op een gezonde toekomst. Dat je elkaar ontmoet na een dag hard werken.  Je samen lacht en verhalen deelt. Dat je echt contact maakt. Nou, dat dus.

Voor wie is Mind Food Happiness?

Mind Food Happiness is voor moeders die graag tevreden, slank en energiek willen worden of blijven in combinatie met een druk leven. Zonder boodschappen- of keuzestress en door gewoon lekker gezond te eten met het gezin. Voor slimme vrouwen, die houden van een beetje diepgang en een no nonsens aanpak.

Vrouwen als Soraya die graag 10 kilo kwijt wilde toen de kilo’s na de geboorte van haar derde kind maar bleven plakken. Ze wilde graag gezonder leven met het hele gezin maar zonder dieet of strenge regels en had geen idee waar ze moest beginnen.

Of laatst Amy, die vertelde dat ze door haar onregelmatige werktijden als fotograaf vaak maaltijden over sloeg waardoor ze s’ avonds eetbuien kreeg. Ook moeders als Ivonne, die als ondernemer spectaculaire events organiseert voor grote bedrijven maar die het maar niet voor elkaar krijgt om doordeweeks een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Vaak zijn die werkende moeders als het op hun werk of de kids aankomt, heel georganiseerd en weten ze best wat wel en niet gezond is. Maar omdat ze al zo veel ballen hoog moeten houden, is de organisatie van het eten thuis een zooitje en staat er vaker pizza dan paprika op het menu. 

Je herkent het vast: Wanneer je de maaltijden laat bepalen door de waan van de dag kies je vaak voor gemak. Saai. Ongezellig. Niet echt lekker. Of nog erger: ongezond.

We praten veel over wat we wel of niet moeten eten. Online zijn er meer fabels dan feiten te vinden. Dat maakt het vaak onnodig verwarrend. Geloof me, gezond eten is niet ingewikkeld! Ik laat je graag zien dat vers koken ook snel kan en hartstikke leuk is. Ik wil je motiveren om er niet alleen over te praten, maar om het vooral ook te gaan doen!

Let’s Do it Together!
Wanneer je de maaltijden laat bepalen door de waan van de dag kies je vaak voor gemak.

Saai. Ongezellig. Niet echt lekker. Of erger: ongezond.

Wie ben ik?

Ik ben in 2008 getrouwd met Chris die bonuszoon Jamey in mijn leven bracht, moeder van een heerlijke dochter die we de lange naam: Sierra-Luna hebben gegeven en we leven met poes Nala in een klein dorpje 3 minuutjes bij het IJsselmeer vandaan. We zijn dol op eten maar dat was je waarschijnlijk al duidelijk.  Ik ben eigenlijk gek op alles maar pasta, vis, curry’s en kaas zijn favoriet. Verder ook op reizen met mijn gezin wanneer we de leukste restaurantjes ontdekken om de lekkerste gerechten te proeven. Ik haal mijn inspiratie uit deze reizen maar ook uit het dagelijkse leven met mijn familie. 

Voor mijn opleiding tot gezondheidscoach moest ik een opdracht doen en aan bekenden en familie vragen wat mijn beste kenmerken zijn: Creatief, trouw, intelligent, doorzetter en humor werden het meest genoemd. Ik vond dat mooi en denk ook dat het wel klopt. Ik heb ze maar niet gevraagd naar mijn slechtste eigenschappen. ;.) 

Wie inspireert je?

Ik vind Jamie Oliver een held op food gebied. Ik heb al zijn boeken en kijk met gemak een weekend marathon van zijn serie. Hij is zo ondernemend, vol passie en vooral: menselijk en grappig, ik hou daarvan. Van zijn simpele maar lekkere recepten, van zijn plezier wanneer hij over eten praat, van zijn strijd tegen ongezonde voeding op scholen tot het redden van lelijke groenten. Hij durft ook zijn mislukkingen te laten zien en dat maakt de overwinningen des te waardevoller. Zo’n inspiratie wil ik ook zijn. Yep. Durf groot te dromen zeg maar. 

Hoe kwam je op de naam?

Ik wist het eigenlijk meteen. Ik was zelfs verbaasd dat niemand anders hem al had bedacht. Ik geloof in de kracht van een positief denken en gezonde voeding. Ik ervaar elke dag hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en je gezin te zorgen als je vol energie wilt genieten van je leven. Ik houd ervan, als je iets bedenkt en het gewoon klopt. Met een glimlach schreef ik hem op: Mind Food Happiness

Met wie werk ik het liefst?

Ik werk graag met vrouwen die zichzelf uitdagen, doorzetters die houden van kwaliteit en openstaan voor nieuwe dingen en persoonlijk willen groeien. Zoals Amy die de H.E.A.L.T.H. Methode heeft gedaan me laatst een foto stuurde van een mooi doosje met bijzondere kruiden erin. Ze vertelde: Vroeger liep ik op de markt zo’n kraam voorbij en dacht, wie koopt dat nou?

Nu sprak ik de eigenaar aan, die me vol passie heeft uitgelegd waar ik die kruiden allemaal voor kan gebruiken. Deze combinatie is blijkbaar heerlijk bij gestoofde groenten dus dat ga ik vanavond maken.

Ik krijg daar een kick van, want ik weet dat ze lol heeft in haar nieuwe leven. Ze geniet van mijn recepten terwijl ze dacht dat ze niet kon koken! Ze begrijpt dat een gezonde leefstijl niet gaat om wat je weglaat, maar om wat je toevoegt. Ze omarmd de keuzes die ze heeft en daarin zit dus de magic. Als dat is wat je wilt leren, dan kan ik je daarbij helpen.

Wat voor type coach ben je?

Ik ben denk ik meer een mentor dan een coach want naast luisteren en jou de oplossingen laten zoeken, geef ik ook advies. Ik laat je zien welke keuzes je hebt zodat je niet bij alles zelf het wiel uit hoeft te vinden. Daardoor boek je lekker snel vooruitgang. Als coach ga ik je prikkelen en confronteren met een knipoog. Welke kleine veranderingen kun je maken die bij jou passen. Daar gaan we samen naar op zoek. Soms raakt een vraag diep en dan wordt er gehuild maar je zult zien dat je vaak erg kunt lachen om je eigen rare gedachten kronkels. Ik ben vrij direct en smoesjes? Daar prik ik zo doorheen. Daar moet je dus wel klaar voor zijn.

Je krijgt van mij alle tips, planning en ondersteuning om je wensen uit te laten komen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes en acties. Dat gaat vast met vallen en opstaan en dat is helemaal okay. Dips en fouten leveren vaak de mooiste inzichten op. Juist dan ben ik er om je weer op weg te helpen, maar je snapt hoe het werkt. Het grootste verschil maak je zelf.

Mijn guilty pleasure?

Ik ben s’avond vaak nog aan het werk. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn met video’s, foto’s of teksten en ik kijk dus heel weinig tv, maar een aflevering van Dr pimple popper vind ik heerlijke afleiding. Het liefst met een kussentje bij de hand, zodat ik weg kan duiken als het echt te goor is. Ik denk dat er iets vreemds geruststellend is aan het feit dat er mensen zijn met vreemdere problemen dan ik.

Waar houd je niet van?

Chakra’s lezen, detoxen, orthomoleculaire bloedtesten of andere pseudo wetenschappelijke therapieën zijn niet mijn ding. Als het over voeding en gezondheid gaat heb ik een open mind, maar houd het wel graag bij de feiten. Daarbij kijk ik naar die dingen waar de wetenschap het over eens is en die echt een verschil maken voor onze gezondheid. Sommige goeroes halen er werkelijk de onnozelste onderzoekjes bij om hun mening te ondersteunen. Vaak wordt dit met veel sensatie door de media opgepikt en is een hype een feit. Voor een leek kan dat ontzettend verwarrend zijn.

Je hoort het al, ik kan me hier echt over opwinden. ;.) Ik heb er moeite mee dat mensen inspelen op allerlei angsten en vage klachten en zo hun geld verdienen met 100% niet bewezen methoden en supplementen. Selderijsap op je nuchtere maag drinken omdat een medium je verteld dat je daar ziektes mee geneest is complete onzin die mensen onnodig hoop geeft, dus als je daar wel in geloofd: helemaal prima, maar we are not a match.

Waarom kan ik jou helpen?
Leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?
Hulp van Monique Lapperre
Door die ervaring begrijp ik hoe lastig het is wanneer je de grip op je leven kwijt bent.

Mo’s Favorites

Wist je dat?

Ik elke 2 weken mijn favoriete tips en recepten deel met moeders zoals jij. Zo hoef je niks meer te missen en het is gratis!

Ik kan me goed voorstellen dat je nu denkt; leuk dat je het allemaal zo goed weet, maar begrijp je mij ook?

Natuurlijk was ik ook geen foodcoach van de ene op de andere dag. ;.)

Net als jij ben ik door schade en schande wijs geworden. Ik deel hier mijn eigen zoektocht naar balans en zelfacceptatie. Er hebben behoorlijk wat tranen gevloeid tijdens het schrijven. Ik heb lang getwijfeld of ik dit verhaal wilde delen. Maar het hoort bij mij. Dit is de mijn waarheid en het heeft uiteindelijk ook veel goeds gebracht. Hopelijk put je er kracht uit want als het mij lukt om een leven vol geluk en energie te leiden, dan kan jij het ook!

Al mijn hele leven heb ik een passie voor voeding en lekker eten in het bijzonder.

Mijn ouders (echte Bourgondiërs) leerden me al snel koken en namen me mee naar markten en goede restaurants om van alles te proeven. Ik had een heerlijke onbezorgde jeugd, deed het prima op school en droomde ervan om grafisch ontwerpster te worden.

Ons leven nam na de plotselinge scheiding van mijn ouders op mijn 16e een onverwachte wending. Mijn vader was verliefd geworden en ging bij ons weg. Van pure ellende stortte mijn moeder zich in een problematische relatie met een alcoholist. De veilige grond onder mijn voeten was veranderd in een moeras.

Ik veranderde van een vrolijk en braaf kind in een onzekere puber en ontwikkelde een serieuze eetstoornis.

Na mijn VWO wist ik niet goed wat ik wilde doen. Ik volgde een opleiding als visagist en ging aan het werk als beauty consultant. Aan de buitenkant zag je niets en deed ik in mijn Chanel pakje lachend mijn werk. Maar achter de dikke laag make-up ging een ongelukkig meisje schuil.

Zodra ik thuis was probeerde ik met grote hoeveelheden goedkoop junkfood mijn emoties te verdringen, waarna ik me zo schuldig voelde dat ik alles weer uitspuugde of dagenlang niet at. Ik kreeg een hekel aan mezelf en mijn lichaam. Het was een verdrietige, eenzame tijd die meer dan 5 jaar duurde totdat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde dit leven, lijf en de bijbehorende geheimen niet meer.

Ik besloot om terug te vechten.

Ik zocht professionele hulp en las ontelbaar veel boeken over voeding, psychologie en mindset. Ik ontwikkelde langzaam weer zelfvertrouwen en kreeg gelukkig weer een normale relatie met eten. Door die ervaring begrijp ik wel hoe lastig het is wanneer je de grip op je leven kwijt bent. Ik denk dat daar mijn drang uit voortkomt om anderen te willen helpen. 

Toen Chris en ik gingen samenwonen zorgde dat voor liefde en regelmaat.

Ook de passie voor het koken kwam weer terug. Op de heerlijke reizen die we maakten door o.a. Frankrijk, Spanje, Italië, Thailand en Indonesië deed ik veel inspiratie op. Ik ben gek op deze keukens en hun liefde en respect voor pure ingrediënten. Mijn lievelingsrecepten vind je terug op deze website en in de Familyfood Planner.

Na jaren te hebben gewerkt als visagiste, styliste en vertegenwoordiger voor o.a. Chanel en DKNY begon ik in 2003 mijn eigen bedrijf in luxe Italiaanse dameskleding. Het werd vrij snel een succes en alles ging ons voor de wind. We kochten ons droomhuis in een mooi dorpje vlakbij Amsterdam.

In 2010 werd onze dochter Sierra-Luna geboren.

Toen de zwangerschapskilo’s (Ik kwam 17 kilo aan!) er na een jaar nog niet af waren, ging ik op zoek naar een nieuwe gezonde leefstijl voor het hele gezin. Dat was nog een heel gedoe. Het ene advies leek lijnrecht tegenover het andere te staan. Waren fruitsapjes en superfoods nu wel of niet gezond? Wie moest ik nou geloven. Ik vond het nogal verwarrend en lastig want je wilt natuurlijk het beste voor jezelf en je kind. Totdat ik het boek: Wat is nu echt gezond van voedingshoogleraar Martijn Katan las.

Wat een eyeopener was dat!

Jaren lang volgde ik in mijn zoektocht naar een slank en gezond leven zo’n beetje elke voedingstrend of dieet. Nu bleken de meeste van die hypes echt complete onzin! Ik vond het zo fijn om bevrijd te zijn van de angst voor bepaalde voeding. Dat gun ik jou ook! 

Waarom Mind Food Happiness?

Ondanks dat er veel tegenstrijdigheden over voeding lijken te zijn is er 1 ding waar voedingsexperts het unaniem over eens zijn: Je maaltijden plannen en zelf koken is een van de beste manieren om gezonder te eten, succesvol af te vallen. Bovendien is het bewezen dat kinderen die van huis uit leren wat gezonde voeding is, later ook betere keuzes maken.

Ik ontdekte dat ik door middel van het plannen van de maaltijden rust kreeg in mijn hoofd en dat het me veel tijd scheelde. Dat kun je wel gebruiken als moeder, want wat veranderd er veel als je kinderen krijgt! Kun je eerst gewoon eten wat en wanneer je wilt. Nu ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van een ander mensje. Sierra-Luna was een heerlijk baby, maar wel van de klok. Ze moest echt op tijd eten, anders was er geen land mee te bezeilen;.)

Zelf een weekmenu samenstellen dat precies bij de behoeften en smaak van jouw gezin past is lastig en tijdrovend maar met vallen en opstaan heb ik uiteindelijk mijn eigen methode ontwikkeld. Dat werd de Familyfood Planner. Ik leerde dat goed vooruit plannen een uitkomst is, juist als je het heel druk hebt.

Daardoor heb ik nu grip op mijn eetpatroon.

Als ik dat wil, staat er binnen 30 minuten een heerlijke gezonde maaltijd op tafel. Ik heb overzicht en rust in mijn hoofd en maak me nooit meer zorgen of we wel gezond genoeg eten. We eten geen week hetzelfde. Dat is niet alleen lekker gevarieerd, maar het koken wordt er ook veel leuker van! Ik hoef nog maar 1x na te denken en boodschappen te doen voor de hele week waardoor ik de rest van de tijd heerlijk aan mezelf of mijn gezin kan besteden.

Toen vriendinnen me steeds vaker om advies en recepten gingen vragen viel het kwartje.

Na jaren in de mode wilde ik graag iets anders. De modewereld is leuk en dynamisch maar ook behoorlijk oppervlakkig en niet erg duurzaam. Jarenlang paste het perfect bij mij. Maar ik kreeg er geen energie meer van. Sterker nog, ik kreeg een burnout na het faillisement van mijn grootste leverancier. Er moest iets veranderen.

Ik vond rust in mindfulness en een nieuwe uitdaging in de opleidingen die ik volgde. Ik haalde mijn diploma als gewichtsconsulent en begeleide cliënten vanuit huis. Daarnaast ontwikkelde ik mijn website en social media kanalen. Ik ontdekte steeds beter wat ik wel wilde. Een duurzaam bedrijf, met mooie waardevolle producten die echt een verschil kunnen maken in het leven van andere gezinnen. Dat is Mind Food Happiness.

@moniquelapperrewitjes
Volg mij op instagram!
Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi, ????,

Heb je een vraag over een van de diensten of vergoedingen? Je stelt ze hier via WhatsApp. ????

Grtz Monique