fbpx
Veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen, wil je een reactie achterlaten of heb je advies nodig? Neem dan contact op.
Vragen over MindFoodHappiness
Waar staat MindFoodHappiness voor?

EEN GEZOND LEVEN DRAAIT VOORAL OM BALANS WAARBIJ DE VOLGENDE 3 THEMA’S ALTIJD DE BASIS ZIJN:

MIND: Wordt je bewust van je valkuilen en de verleidingen van onze genen en de moderne omgeving. Bewuster eten en leven zullen je meer rust en zelfvertrouwen opleveren. Omdat jij het waard bent om te genieten van wat er nu is.

FOOD: Genieten van het leven en lekker en gevarieerd eten zijn de belangrijkste voorwaarden om een leven vol energie te krijgen. Door een duidelijke uitleg, mooie foto’s, planning, weekmenu’s en boodschappenlijstjes lukt het jou ook om vaker een gezonde en heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

HAPPINESS: Geluk zit voor mij in de kleine momenten.

Ik haal ook enorm veel energie en blijdschap uit het volgen van mijn missie en zet dit enthousiasme graag in om ouders zoals jij te helpen met het behalen van hun doelen. 

Wat is de missie van MindFoodHappiness

Met Mind Food Happiness komt alles samen.

Ik gun iedereen een positieve relatie met voeding en zichzelf. Een gezonde leefstijl betekent krachtige keuzes maken uit liefde voor jezelf. Dat is niet altijd makkelijk maar het kan wel. Met de Easy maaltijdplanner wordt het koken en eten in ieder geval een stuk simpeler.

Ooit had ik een haat/ liefde verhouding met voeding en mijn lichaam en heb de gevolgen van te veel stress zelf ervaren. Maar ik besloot terug te vechten en nu ben ik dankbaar omdat het me dichter bij mezelf en mijn missie bracht. Nu deel ik mijn kennis en ervaringen om te laten zien dat het echt anders kan. Er is geen magische oplossing en je moet zelf in actie komen als je wilt veranderen. Maar 1 ding is zeker, als het mij is gelukt, kan jij het ook.

Hoe is MindFoodHappiness ontstaan?

De meesten van ouders die ik ken combineren een gezin met een baan en weten al behoorlijk veel over gezondheid en voeding. Toch lukt het ze niet om op een relaxte manier de leefstijl vol te houden waar ze zo naar verlangen. Door gebrek aan tijd en inspiratie liggen de minder gezonde verleidingen en de keuze voor gemak altijd op de loer. 

Helaas bestaat er geen quick-fix voor dit probleem en eigenlijk weten we dat ook wel…

Voor een duurzame oplossing moet je op zoek naar een plan dat werkt voor jouw situatie. Iets dat niet even helpt maar een oplossing bied voor elke dag en de lange termijn. Een plan dat rekening houd met jouw doelen, mogelijkheden en de voorkeuren van jouw gezin en daar kan ik je mee helpen.

Als ondernemende moeder van 43 met een dochter van 8 en een stiefzoon van 17 begrijp ik voor welke uitdagingen drukke ouders staan. Dat je na een lange werkdag vraagt: “Wat willen jullie eten?” Iemand roept: “Dat maakt niet uit, kies jij maar.” Je speurt in je hoofd naar een idee en tovert met moeite wat lekkers op tafel en dan komen ze ook nog zeuren: “Getver, eten we dit, dat lust ik dus eeecht niet…”

Een van mijn beste vriendinnen verzuchtte een tijd geleden: Hoe doe jij dat nou? Jij combineert het ondernemen met het moederschap, blijft altijd slank, eet toch gewoon van alles, maakt de lekkerste gerechten en het lijkt je moeiteloos af te gaan. Ik heb nooit inspiratie na een drukke werkdag en als ik al kook eten we bijna altijd hetzelfde…

Wat wil je weten vroeg ik? Ze zei, “ ik zou alles wel willen weten: Wat en wanneer je eet? Wat nou echt gezond is? Hoe jij je maaltijdplan maakt en hoe ik dat in mijn eigen leven kan toepassen en klaarmaken. Ik zou wel 8 kilo af willen vallen en meer energie willen hebben maar dat doel heb ik al laten varen want dat haal ik toch nooit meer”. “Hoe zou je je voelen als je met een paar aanpassingen en wat hulp dat doel wel zou behalen?” vroeg ik. “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn”, zei ze zacht…

Dat was het moment dat ik wist: Ik kan en wil je helpen!

Ik ga mijn kennis en ervaringen delen en ouders laten zien dat het echt mogelijk is om een gezonde leefstijl te combineren met een baan, kinderen en een sociaal leven. Zodat zij het energieke, aantrekkelijke voorbeeld worden dat ze zo graag willen zijn, voor zichzelf en hun gezin. Dat was de inspiratie voor Mind Food Happiness.

Maar waarom zou ik zo veel tijd en kapitaal investeren in een website terwijl er al genoeg informatie beschikbaar is over voeding en afvallen?

Omdat ik zelfs na jaren zoeken het antwoord op mijn eigen vragen en behoeften niet vond. Wel losse flodders aan informatie online en in boeken.  Ik verzamelde ook  veel buitenlandse recepten op Pinterest maar daar stonden de recepten uit mijn favoriete kookboeken dan weer niet bij. Bovendien moest ik bij het maken van mijn weekplan elke keer weer alles bij elkaar zoeken, vertalen en overschrijven wat veel tijd kostte.

Ook hier geld dat je honderden recepten en kookboeken kan kopen en verzamelen, maar als je er niets mee doet heb je er weinig aan. Het zou zoveel makkelijker zijn om 1 inspirerende plek te hebben waar ik mijn favoriete artikelen en gezonde recepten kon verzamelen en er op een simpele manier een weekmenu van kon maken…

Ik merkte ook dat er behoefte is aan een nuchtere visie op gezonde voeding online waar alternatief, mainstream aan het worden is.

Het lijkt wel of je minstens suiker-, gluten- en diervrij moet eten om mee te kunnen praten met de hip and healthy. Tijdens mijn opleiding als gewichtsconsulent leerde ik dat deze extreme manieren van “gezond” eten voor de meeste mensen helemaal niet zo gezond zijn en juist voor tekorten kunnen zorgen. Ik vind dat iedereen hierin zijn eigen keuzes moet maken maar voor ons gezin zijn strenge voedingsregels niet alleen onuitvoerbaar met een dochter die alleen bij het woord “groenten” al vies kijkt, we zouden er echt ongelukkig van worden als we nooit meer een heerlijk stokbroodje in een gesmolten camembert kunnen dopen.

Iedereen heeft tegenwoordig een mening over wat gezond is en als je de artikelen in de media moet geloven dan ontdekken ze elke week een nieuw ingrediënt met superkrachten. Vaak zijn deze artikelen geschreven door mensen die weinig over voeding weten, zijn ze grotendeels onwaar en niet wetenschappelijk of slecht onderbouwd. Ik stoor me erg aan al die voedingshypes en valse beloftes. Ze zijn verwarrend, maken mensen onnodig hoopvol of juist bang en halen de focus weg bij wat er echt toe doet.

Ik baseer me daarom liever op de wetenschappelijk bewezen feiten.

Wat ik dus zocht was een site met echt lekkere makkelijke recepten voor het hele gezin maar dan wel samengesteld door een deskundige met een relaxte visie op voeding met gewone ingrediënten uit de supermarkt. Maar ik zocht vooral naar een manier waarop ik die recepten ook echt zou maken elke dag. Ik maak al jaren een maaltijdplan en iedereen die mij kent weet dat dat echt mijn nummer 1 advies is voor het behouden van een gezonde leefstijl. Het scheelt je zo veel tijd, geld en geeft rust. Helaas heb je voor het maken van zo’n plan ook elke week discipline en tijd nodig en ik weet uit ervaring dat het daar dus vaak al mis gaat!

Mind Food Happiness is het antwoord op al die behoeften.

Die relaxte ervaring- en voedingsdeskundige ben ik nu zelf en de lekkere makkelijke recepten vind je op deze site. Heel binnenkort zal ik een geweldige tool lanceren waardoor je die recepten op een hele eenvoudige manier kan omtoveren tot een weekmenu en met een klik op de knop een boodschappenlijst maakt! Hoe fijn is dat!

Verder kan ik je helpen met het behalen van jouw gezonde doelen in een persoonlijk traject. Geen one size fits all.

Is jouw doel om niet alleen slanker en energieker te worden maar het ook te blijven of wil je weten welke recepten aansluiten bij jullie voorkeuren zodat je vaker zelf gezond kookt? Ik kan je begeleiden. Ik geloof in de kracht van puur eten en zelf koken is altijd de basis. Ik maak aan de hand van een vragenlijst en een gesprek een leefstijlplan op maat en kom bij jou thuis uitleggen hoe je ongezonde gewoontes vervangt door betere keuzes die je vol kunt houden.

Zo kun jij in een voor jou vertrouwde omgeving en met een druk bestaan, toch investeren in je gezondheid. Een investering die een enorme impact kan hebben op jouw leven en dat van je gezin. Een goede gezondheid is onbetaalbaar en vormt de basis van een gelukkig en ontspannen leven en het zou toch geweldig zijn als je dat ook aan je kinderen kan meegeven.

We wensen allemaal wel dat er op een dag een magische pil of wondermiddel wordt uitgevonden waardoor we ons op slag geweldig gaan voelen maar tot die tijd moeten we zelf betere keuzes maken en goed voor onze geest en lichaam zorgen en ik kan je daarbij helpen.

Wie is de oprichter van Mind Food Happiness?

Monique is voeding- en ervaringsdeskundige, spreker, content creator en leefstijlcoach. Altijd bevlogen sprekend vanuit onderbouwde feiten geeft zij haar nuchtere visie op een gezonde leefstijl.

Na jaren als zelfstandig ondernemer in de beauty en modewereld te hebben gewerkt besloot zij om na een burn-out in 2014 terug te vechten en haar hart te volgen. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en dat is ouders laten zien dat een gezonde leefstijl goed vol te houden is wanneer je bewuste keuzes maakt die bij jouw gezin passen.

Heb je weinig tijd en inspiratie om te koken, geen zin om uitgebreid boodschappen te doen maar wil je toch graag gezond eten met je gezin? Dan is Mind Food Happiness echt iets voor jou. Met heerlijke recepten, een handige maaltijdplanner en inspirerende tips laat Monique zien hoe je iedere dag in no-time een gezonde maaltijd op tafel zet.

Monique haalt haar inspiratie simpelweg uit haar eigen leven. Als werkende moeder zweert ze elke week bij het Easy maaltijdplan met snelle, makkelijke en gezonde maaltijden. Ze laat zien hoe je de recepten klaarmaakt en zo mee kunt nemen naar school of werk. Gezond eten begint in jouw keuken! Kook zelf, weet wat je eet en geef het goede voorbeeld aan je kinderen.

Monique volgde de opleiding tot gewichtsconsulent en las honderden boeken over voeding en zelfontwikkeling en ontdekte dat gezonder eten of afslanken niet zozeer heeft te maken met wilskracht, maar wel met inzicht en gedrag. Met een nuchtere en relaxte visie op gezond eten gunt ze jou ook een energiek leven waarin variatie en balans voorop staan!

Waar zijn de voedingsadviezen op gebaseerd?

Ik heb een nuchtere visie op gezond eten en geloof niet in hypes of het weglaten van voedingsgroepen. Dat kan op de lange termijn zorgen voor tekorten en het maakt recepten onnodig ingewikkeld. Waar het bij anderen vaak gaat over wat je niet mag, focus ik liever op variëren en bewuste keuzes die bij jou en je gezin passen en zelf koken met pure ingrediënten. Dat is beter vol te houden en geeft daarom een beter en blijvend resultaat.

Mijn voedingsadviezen zijn ontstaan uit de kennis die we hebben opgedaan gedurende de opleiding tot gewichtsconsulent en uit zelfstudie op het gebied van  gezonde voeding en mindful eten. De honderden boeken die ik heb gelezen, wetenschappelijke onderzoeken die we hebben uitgespit, documentaires die we hebben gezien en natuurlijk de ervaring die we hebben opgedaan met de begeleiding van cliënten en de lichamelijke veranderingen die we merken bij onszelf. Ik volg de adviezen van de Gezondheidsraad in combinatie met mijn eigen nuchtere verstand. Vergeet de hypes, kijk naar de feiten en gebruik je v

Vragen over je abonnement
Hoe kan ik mijn abonnement afrekenen?

Voor de abonnementen van Mind Food Happiness zijn de volgende betaalmethodes mogelijk: iDeal, Bancontact / Mister Cash, SOFORT Banking. De kosten voor het abonnement worden maandelijks in rekening gebracht via een automatische incasso. Elke maand wordt het bedrag afgeschreven op de kalenderdag waarop je het abonnement hebt afgesloten. Indien het niet mogelijk is om de abonnementskosten van de rekening af te schrijven wordt bij betaalachterstand na één maand toegang ontzegt tot jouw account op Mind Food Happiness. 

Hoe kan ik mijn jaarabonnement opzeggen?

Als je besluit dat je het jaarabonnement niet wilt voortzetten, dan geldt het herroepingsrecht tot 14 dagen na het afsluiten.

Loopt mijn abonnement automatisch door?

Je Mind Food Happiness lidmaatschap wordt automatische maandelijks verlengd.

Kan ik mijn lidmaatschap op elk moment stopzetten?

Je kunt op elk moment je lidmaatschap opzeggen door een mail te sturen naar monique@mindfoodhappiness.nl

Als je 15 dagen vóór het afschrijven van de abonnementskosten het abonnement opzegt worden er geen kosten meer in rekening gebracht. Daarna stopt het abonnement een maand later. Je kunt gebruik maken van het abonnement tot het aan het einde van de betaalde maand wordt afgesloten. 

Vragen over je account
Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Je kunt je wachtwoord wijzigen bij jouw profiel instellingen. Zodra je ingelogd bent klik je rechtsboven op je naam, vervolgens kijk je bij accountgegevens en vul je jouw huidige en je nieuwe wachtwoord in.

Help ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Op de inlogpagina kun je aangeven dat je je wachtwoord bent vergeten. Voer vervolgens je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt via de mail een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Lukt het dan nog steeds niet? Mail dan je gegevens naar support@mindfoodhappiness.nl, we helpen je graag verder!

Het lukt niet om in te loggen, wat kan ik doen?

Je kunt een andere browser proberen, dit is vaak de oplossing. Ook kun je controleren of je de nieuwste versie van de browser gebruikt en je kunt je cache wissen. Lukt het nog steeds niet? Mail naar support@mindfoodhappiness.nl, dan helpen we je daar graag verder.

Kan ik mijn gebruikersnaam of accountgegevens wijzigen?

Je kunt je account gegevens wijzigen zodra je bent ingelogd op Mind Food Happiness. Klik rechtsboven op je naam en kijk bij accountgegevens.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe recepten, informatie en promoties?

Wanneer je een product koopt of lid wordt van Mind Food Happiness ontvang je automatisch onze nieuwtjes via de mail en elke maand Mo’s favorieten. Je kunt je hier altijd voor uitschrijven met een link die onderaan elke mail staat.

Hoe kan ik mezelf uitschrijven voor de mailinglijst?

Wanneer je een product koopt of lid wordt van Mind Food Happiness ontvang je automatisch onze nieuwtjes via de mail en elke maand Mo’s favorieten. Je kunt je hier altijd voor uitschrijven met een link die onderaan elke mail staat.

Wat gebeurd er met mijn gegevens?

Je gegevens worden veilig opgeslagen in onze database, vertrouwelijk behandeld en niet zomaar gedeeld met derden. Ga naar disclaimer & privacy voor meer informatie hierover. Na het stopzetten van je account worden je gegevens maximaal zes maanden bewaard.

Vragen over de Easy Maaltijdplanner
Is de Easy maaltijdplanner een app?

Op dit moment is er nog geen Easy maaltijdplanner app. De belangrijkste functies werken echter al erg goed op mobiel en worden continue geoptimaliseerd. We werken ondertussen hard aan het realiseren van een app in de toekomst.

Kan ik de recepten uit het weekplan verwijderen, vervangen of onderling verwisselen?

Ja dat kan. Je kan het hele plan aanpassen aan jouw wensen en recepten verwijderen, onderling verwisselen of andere recepten van de website toevoegen.

Kan ik de hoeveelheden aanpassen aan mijn gezin?

Ja dat kan. Je kan elk recept aanpassen aan de hoeveelheid mensen waarvoor je wilt koken op een bepaalde dag.

Zelfs als je je plan voor de hele week hebt gemaakt en toch besluit om recepten onderling te verwisselen of er onverwacht meer of minder mensen mee eten dan kan je de hoeveelheden heel simpel aanpassen voordat je de boodschappenlijst maakt.

Kan ik zelf ook recepten toevoegen?

Jazeker. We hebben tientallen lekkere recepten voor je in onze database. Allemaal zorgvuldig samengesteld door een voedingsdeskundige om jouw lichaam de meeste voedingsstoffen te geven en je smaakpapillen te prikkelen. Ga naar de receptenpagina en klik aan waar jij zin in hebt vandaag of deze week.

Op dit moment is het niet mogelijk om de recepten zelf aan te passen, wellicht dat daar in de toekomst een aanvulling op komt.

Mo’s Favorites

DENK JIJ DAT EEN SLANK EN GEZOND LEVEN ALLEEN MOGELIJK IS VOOR FIT-GIRLS? SCHRIJF JE DAN IN VOOR DAN MO’S FAVORIETEN.

Het is een cadeautje van mij aan alle ouders die zich slank, gezond en aantrekkelijk willen voelen en een goed voorbeeld voor hun kinderen willen zijn.

Een bewust en gezond leven is ook mogelijk voor jou. Ik deel in elke maand mijn favoriete tips en makkelijke recepten voor meer energie en minder stress. Ontvang ze gratis in je mailbox. Ga er meteen mee aan de slag en krijg het happy & healthy gezin waar je naar verlangt.

@moniquelapperrewitjes
Volg mij op instagram!
Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi, ????,

Heb je een vraag over een van de diensten of vergoedingen? Je stelt ze hier via WhatsApp. ????

Grtz Monique