Gehaktballetjes met verstopte groenten, komkommer-yoghurt-mayo en frietjes uit de oven

 

Gehaktballetjes met verstopte groenten, komkommer-yoghurt-mayo en frietjes uit de oven

Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Kidsproof
seizoen: All season
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Aantal personen: 4 Personen
Dit recept is echt een favoriet bij ons thuis en is op de blog al honderden keren gedownload. Ook jouw kids zullen ervan smullen!
Dit recept komt uit het herfst/winter weekmenu. Maak het jezelf gemakkelijk en koop hem hier!
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 courgette
  • verse kruiden tijm en oregano
  • paneermeel of beschuit
  • 1 ei
  • 1 komkommer
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 zak 500 gr verse friet
  • 2 eetlepels mayonaise en ketchup ik gebruik altijd de varianten met minder suiker
  • 1 teen knoflook
  • peper zout en eventueel knoflookpoeder

Bereiden:

  • Verwarm de oven op 225 °C hetelucht 200 °C
  • Hak in de keukenmachine een voor een de winterwortel, courgette en ui tot kleine stukjes van ongeveer 2 mm.
  • Meng de groenten in een grote kom met het gehakt, ei, 1 eetlepel ketchup, tijm en oregano en voeg paneermeel toe totdat je van het mengsel mooie balletjes van 5 cm kan maken.
  • Rol balletjes en bak rondom bruin in 3 porties in een beetje olie in de koekenpan en doe ze daarna over in een ovenschotel. Bedek de balletjes met zilverfolie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes erover. Bestrooi ze met peper, zout en knoflookpoeder.
  • Doe de friet en de gehaktballetjes in de oven en zet de timer op 25 minuten. (Het is klaar wanneer de frietjes goudbruin en knapperig zijn)
  • Doe ondertussen de ene helft van de komkommer in de keukenmachine, hak tot kleine stukjes en pers het vocht eruit in een vergiet.
  • Maak reepjes van de andere helft van de komkommer, die kan je er als extra gezonde"frietjes"bij geven.
  • Doe de yoghurt en mayonaise in een bakje, voeg de uitgelekte komkommer toe. Pers er de knoflook boven uit en voeg naar smaak peper, zout en gehakte oregano toe.
  • 10. Serveer de gehaktballetjes met de komkommer-yoghurtsaus en geef er de frietjes bij.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018