Wortelsoep met linzen en harissa
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons="facebook" counters=0 style="button" point_type="simple"]
Wortelsoep met rode linzen
Aantal personen: 6 Personen
Deze soep is alles wat je nodig hebt op een regenachtige herfstdag. Zacht zoet door de wortel en met een lekkere kick. Maak een dubbele portie en vries de rest in porties in voor een hartverwarmende snelle lunch.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 theelepels fijn geraspte gemberwortel
- 1 eetlepel harissa
- 2 theelepels gemalen koriander
- 4 wortels geschild en geraspt
- 200 gram rode linzen
- 1,5 liter kippenbouillon
- yoghurt en dun gesneden munt blaadjes voor erbij
voor de harissa toast
- 8 dunne sneetjes zuurdesem- of volkorenbrood
- 2 theelepels harissa
- olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven op de grillstand. Verwarm een grote pan met dikke bodem op matig hoog vuur. Voeg olie,ui, knoflook, en gember toe en roerbak 4 minuten of tot de ui zacht is. Voeg harissa en koriander toe en bak nog een minuut. Voeg wortel, linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat 12 minuten trekken. Roer af en toe, zodat de linzen niet aan de bodem van de pan gaan plakken. Maak intussen de harissa toast. Besmeer elk sneetje brood met harissa, druppel er wat olie over en leg onder de hete grill tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verdeel de soep over kommen en geef er harissa toast, yoghurt en munt bij.
Recept Notities
Verdeel de soep over kommen en geef er harissa toast, yoghurt en munt bij.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS