Ga terug
+ servings
Wortelsoep met rode linzen
Afdrukken

Wortelsoep met rode linzen

Deze soep is alles wat je nodig hebt op een regenachtige herfstdag. Zacht zoet door de wortel en met een lekkere kick. Maak een dubbele portie en vries de rest in porties in voor een hartverwarmende snelle lunch.
Gang Soep
Keuken Marokkaans, Vegetarisch
seizoen Herfst, Winter
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 Personen
calorieën 1435kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepels fijn geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel harissa
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 4 wortels geschild en geraspt
  • 200 gram rode linzen
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • yoghurt en dun gesneden munt blaadjes voor erbij

voor de harissa toast

  • 8 dunne sneetjes zuurdesem- of volkorenbrood
  • 2 theelepels harissa
  • olijfolie

Instructies

  •  Verwarm de oven op de grillstand.
    Verwarm een grote pan met dikke bodem op matig hoog vuur.
    Voeg olie,ui, knoflook, en gember toe en roerbak 4 minuten of tot de ui zacht is.
    Voeg harissa en koriander toe en bak nog een minuut.
    Voeg wortel, linzen en bouillon toe en breng aan de kook.
    Doe een deksel op de pan en laat 12 minuten trekken.
    Roer af en toe, zodat de linzen niet aan de bodem van de pan gaan plakken.
    Maak intussen de harissa toast.
    Besmeer elk sneetje brood met harissa, druppel er wat olie over en leg onder de hete grill tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    Verdeel de soep over kommen en geef er harissa toast, yoghurt en munt bij. 

Notities

Verdeel de soep over kommen en geef er harissa toast, yoghurt en munt bij.

Nutrition

Serving: 350ml | Calorieën: 1435kcal | Carbohydrates: 211g | Eiwit: 94g | Fat: 23g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 45mg | Natrium: 2403mg | Kalium: 4426mg | Fiber: 70g | Sugar: 44g | Vitamine A: 40975IU | Vitamine C: 34.3mg | Calcium: 263mg | Ijzer: 19.4mg