Gezond op Brood: Hummus met Banaan en Pindakaas
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons=”facebook” counters=0 style=”button” point_type=”simple”]
Gezond op Brood: Hummus met Banaan en Pindakaas
Aantal personen: 8 Porties
Zelf fruit hummus maken is echt heel simpel, en met banaan en pindakaas kan het niet fout gaan.Bananen hummus is een perfect beleg voor kinderen: het smeert goed, het is een beetje zoet en super voedzaam.Zonder zout is het een prima en lekker babyhapje voor kindjes vanaf 6 maanden.
Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 porties van 30 gram. Dat zijn 2 el beleg per boterham.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 1 banaan hoe rijper hoe zoeter
- 200 gram kikkererwten uit post afgespoeld en uitgelekt
- 15 ml pindakaas 1 el let op dat je 100% pindakaas hebt zonder palmolie
- 15 ml extra vergine olijfolie 1 el
- 1 tl citroensap tegen het verkleuren van de banaan
- 1 el water
- 1 gram zout
- 30 gram kokos snippers of geraspt 1 el voor in de hummus en 1 el roosteren
Bereiden:
- Rooster 1 el kokossnippers lichtbruin in een droge koekenpan
- Pel de banaan
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot een gladde spread.
- Rooster volkoren boterhammen of gebruik volkoren crackers en smeer de hummus erop. Maak af met een paar plakjes banaan en wat kokossnippers.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS