Worel-Currysoep met Kokos en Koriander

Worel-Currysoep met Kokos en Koriander

Wortel-Currysoep met Kokos en Koriander

Gang: Soep
Keuken: Internationaal, Vegetarisch
Trefwoord: soep, wortel
seizoen: All season
leden-recepten: Beide
gratis-recepten: Ja
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Aantal personen: 4 Personen
Auteur: Monique Lapperre
Deze heerlijke makkelijke soep staat hier regelmatig op het menu. De ingredienten zijn het hele jaar een duurzame keus en ik heb ze bijna altijd wel in huis. Deze soep is dus ook prima voor restjes, wortel, pompoen of zoete aardappel. Ook lekker met een blik tomatenblokjes erdoor voor de afwisseling!
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml kokosmelk houd een beetje achter ter garnering
  • 15 gram rode currypasta 1 el
  • 2 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 handje verse koriander
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 25 ml olijfolie 2 el

Bereiden:

  • Stoof uien, selderij, knoflook en wortel aan in de olijfolie samen met de laurier en de tijm. Voeg kokosmelk en currypasta toe.
  • Voeg 1 liter water of kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken.
  • Haal de kruiden eruit en pureer heel fijn met de staafmixer.
  • Laat nog even inkoken en maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer met blaadjes koriander, en druppel er enkele druppels kokosmelk in.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018