Herfst muffin met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons="facebook" counters=0 style="button" point_type="simple"]
Herfst muffins met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden.
Aantal personen: 12 stuks
Bewaartip: Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren, dan blijven ze 2 maanden goed.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 2 bananen
- 150 gram wortel of winterpeen
- 30 gram ongezouten walnoten
- 30 gram ongezouten amandelen
- 2 middelgrote eieren
- 2 gedroogde vijgen
- 100 gram suiker ik gebruikte lichte basterdsuiker
- 150 gram volkorenmeel
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pel de bananen en prak fijn.
- Hak de peen fijn in de keukenmachine. Hak de walnoten, amandelen en vijgen grof.
- Doe de eieren met de suiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig.
- Zeef het meel, de bakpoeder en speculaaskruiden erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen, de nootjes en de stukjes vijg erdoor.
- Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm of maak vormpjes van vierkantjes bakpapier van ongeveer 13x13 cm en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak ca. 22 min. in het midden van de oven. Controleer na 18 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.
- Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Recept Notities
Serveertip: Lekker met een glas verse muntthee
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS