Courgette, broccoli en doperwtensoep met baconkruim
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons="facebook" counters=0 style="button" point_type="simple"]
Courgette, broccoli en doperwtensoep met baconkruim
Aantal personen: 6
Tip: Wat je overhoud kan je in een plastic zakje bewaren in de diepvries het blijft op deze manier zeker 3 maanden goed. Ook erg lekker bij de bloemkoolsoep uit het maandmenu!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 450 gram diepvries doperwtjes
- 1 courgette in blokjes
- 8 stronkjes broccoli diepvries
- 1, 5 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 125 ml light kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Voor het baconkruim
- 2 volkoren boterhammen roosteren
- 100 gram spekjes
- 30 gram parmezaanse kaas geraspt
- 3 eetlepels peterselie
- 1 citroen schil geraspt (alleen het geel)
Bereiden:
- Snipper de ui en fruit deze aan in een braadpan met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en bak de ui met de knoflook even op een laag vuur. Voeg de blokjes courgette en het water toe. Laat dit 8 minuten zachtjes koken. Voeg dan de doperwtjes en de broccoli toe en laat dit nog 8 minuten mee koken. Pureer de soep met een staafmixer of de blender en maak af met de kookroom. Serveer de soep in diepe borden en leg wat van het baconkruim in het midden van de soep.Maak af met een blaadje peterselie.
Bereiding van het baconkruim:
- Rooster 2 (volkoren) boterhammen en laat deze afkoelen. Bak ondertussen de spekjes uit en laat deze ook afkoelen. Rasp de schil van een halve citroen. Scheur het geroosterde brood in stukjes in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten voor het baconkruim toe. Draai deze met de pulseknop tot fijne kruimeltjes. Serveer het baconkruim bij de soep.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS