Pompoen Risotto met Walnoot en Parmezaan

Dit seizoen speelt pompoen een belangrijke rol bij ons thuis. Ondanks dat ik de enige ben die er echt fan van is, is het me de afgelopen jaren gelukt om ook mijn gezin enthousiast te maken. Deze heerlijke risotto met pompoen is vegetarisch, romig, voedzaam en makkelijk om te maken. Ideaal comforfood wanner het buiten koud en nat is. Daar maak je iedereen blij mee!

Tip: Zorg dat je de pompoen echt in mooie kleine blokjes snijdt, dus als je voorgesneden pompoen koopt dan moet je de stukjes misschien nog iets kleiner maken. De pompoen slinkt niet tijdens het koken en kleinere stukjes smaken echt verfijnder dan grote stukken in de risotto. En als je lastige eters hebt, die niet van “stukjes”houden, dan kun je de pompoen ook nog pureren. Ideaal!

Deze risotto kun je heel goed maken met de gewone oranje pompoen, maar de flespompoen is makkelijker schoon te maken en heeft een wat meer uitgesproken nootachtige smaak. Dat is ook erg lekker en uiteraard kun je die ook goed gebruiken in deze risotto.

Pompoen Risotto met Walnoot en Parmezaan

Gang: Diner
Keuken: Fushion, Mediterraans
seizoen: December, Februari, Herfst, Januari, Maart, November, Oktober, September, Winter
Keuken: 500-600 Kcal
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2 Personen
Auteur: Monique Lapperre
Deze heerlijke risotto is vegetarisch, romig en voedzaam. Echt comfortfood wanneer het buiten nat en koud is. Ter variatie kun je ook andere soorten pittige kaas gebruiken als Feta, Oud belegen of Gorgonzola.
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm blaadjes
  • 50 ml witte wijn
  • 2 groentebouillon groenten
  • 120 gram risottorijst rijst
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram walnoten
  • 10 ml olijfolie

Bereiden:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Als je een verse pompoen gebruikt: schil de pompoen, verwijder de kern en pitten met een lepel en snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1×1 cm of hak de pompoen in grove stukken en rooster die 20 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden. Dan kun je het vruchtvlees er daarna makkelijk vanaf scheppen en pureren. Dan heb je minder structuur in je risotto, maar het is beiden lekker.
  • Als je pompoenblokjes uit de vriezer of koeling gebruikt: Haal de pompoen uit de vriezer of koeling 🙂 en snijd ze kleiner als dat nodig is.
  • Maak 1 liter bouillon van de bouillonblokjes en houd dit tegen de kook aan.
  • Neem een ruime pan, verhit een scheutje olie en bak de ui en knoflook op laag vuur twee minuten aan. Voeg vervolgens de risottorijst, de pompoenblokjes en de tijm toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn en roer alles goed door. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal dit totdat de rijst gaar is maar nog wel een beetje bite heeft. Dit duurt ongeveer twintig minuten.
  • Zet het vuur uit en roer de driekwart van de Parmezaanse kaas door de risotto. Proef even en maak op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  • Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de fijngehaktwalnoot en de rest van de Parmezaanse kaas.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018