Pompoensoep

Pompoen en Linzensoep met Curry Madras

Pompoen en Linzensoep met Curry Madras

Gang: Soep
Keuken: Internationaal, Vegetarisch
Trefwoord: curry, Makkelijk, soep
seizoen: Herfst, Winter
leden-recepten: Beide
gratis-recepten: Ja
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4 Personen
Auteur: Monique Lapperre
Ik ben zelf fan van de blikjes met kruiden van Jonnie Boer omdat ze geen tot weinig zout bevatten en omdat ze zo leuk staan in mijn keuken. Maar dat is natuurlijk puur marketing, en daar betaal je voor…. Dus als je blikje leeg is gewoon naar de toko voor een refill:-). Daar koop je zakjes Curry Masala echt voor een fractie van de prijs.
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 400 g wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember vers
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Curry Madras
  • 150 gram rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ml yoghurt 4 el
  • 1 gram tijm een paar takjes
  • 25 gram pompoenpitten

Bereiden:

  • Snijd de wortel in grove stukken. Snijd de knoflook, gember (geschilen het sjalotje fijn.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin het sjalotje.
  • Voeg vervolgens de knoflook, gember en Curry Madras toe en bak kort mee. Voeg de wortel en linzen toe. Giet de bouillon er vervolgens bij en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 15 min. zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
  • Pureer de soep en voeg eventueel nog wat heet water toe zodat de gewenste dikte ontstaat.
  • Verdeel de soep over vier diepe kommen en garneer met de yoghurt, tijmblaadjes en pompoenpitten.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018