Sperziebonen met citroen, geroosterde amandelen & Parmezaanse kaas
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons=”facebook” counters=0 style=”button” point_type=”simple”]
Sperziebonen met citroen, geroosterde amandelen & Parmezaanse kaas
Aantal personen: 4 Personen
Dit is een geweldige manier om eenvoudige sperziebonen een enorme smaak-boost te geven. Snel klaar en erg lekker.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 400 gram Franse groene bonen {haricots verts}
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing optioneel
- 2 eetlepels geroosterde amandelsnippers
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas in dunne plakjes
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Bereiden:
- Vul een grote pan voor 2/3 met water en breng aan de kook.
- Voeg royaal zout toe aan het water en voeg de bonen toe. Laat 4 minuten koken en giet af.
- Doe de bonen terug in de pan en voeg de olijfolie, het citroensap en de honing toe. Op middelhoog vuur de bonen gedurende 3 minuten koken.
- Verdeel ze over een bord of schaal en garneer met de amandelen en parmezaanse kaas. Breng op smaak met meer zout en peper indien gewenst.
Recept Notities
Ik heb deze boontjes al eens met en zonder honing gemaakt en beide zijn fantastisch. Als je wilt, kan je de honing weglaten maar mijn ervaring is dat kinderen ze met honing toch net iets lekkerder vinden. ;.)
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS