Herfst muffin met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden

 

Herfst muffins met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden.

Gang: Ontbijt, Snack
Keuken: Zoetigheid
seizoen: Herfst, Winter
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Aantal personen: 12 stuks
Bewaartip: Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren, dan blijven ze 2 maanden goed.
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 gram wortel of winterpeen
  • 30 gram ongezouten walnoten
  • 30 gram ongezouten amandelen
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 gedroogde vijgen
  • 100 gram suiker ik gebruikte lichte basterdsuiker
  • 150 gram volkorenmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de bananen en prak fijn.
  • Hak de peen fijn in de keukenmachine. Hak de walnoten, amandelen en vijgen grof.
  • Doe de eieren met de suiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig.
  • Zeef het meel, de bakpoeder en speculaaskruiden erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen, de nootjes en de stukjes vijg erdoor.
  • Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm of maak vormpjes van vierkantjes bakpapier van ongeveer 13x13 cm en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak ca. 22 min. in het midden van de oven. Controleer na 18 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.
  • Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Recept Notities

Serveertip: Lekker met een glas verse muntthee
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018