
Gestoofde courgette in tomatensaus met witte bonen.

Gestoofde courgette in tomatensaus met witte bonen
Aantal personen: 4 Personen
Dit is een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelen bijvoorbeeld. Maak er voor een hele maaltijd een gebakken eitje bij en knapperig boeren volkorenbrood om te dopen. Koud is het ook lekker bij de lunch de volgende dag als salade met een blikje tonijn erdoor.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 groene courgette in plakjes {zie toelichting}
- 1 blik 400 gr witte bonen
- 250 ml biologische tomatensaus pot
- 1 bosje basilicum in reepjes gesneden
- 200 gram gesneden boerenkool
- zeezout
- zwarte peper
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op een middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak gedurende 2 minuten.
- Verhoog het vuur tot medium en voeg de witte bonen en de tomatensaus toe. Roer en laat 5 minuten sudderen of totdat de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de boerenkool en basilicum toe en roer en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.
Recept Notities
Je kunt hiervoor bijna elke groente gebruiken in plaats van de courgette door de kooktijd aan te passen. Ik maak dit vaak met aubergine, paprika’s, pompoen of broccoli.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS