Snelle no bake cheesecake glutenvrij

No bake (glutenvrije) cheesecake in potjes

 

No bake (glutenvrije) cheesecake in potjes.

Gang: Nagerecht
Keuken: Feestdagen, Zoetigheid
seizoen: All season
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Aantal personen: 6 Personen
Deze cheesecakes met bosbessen en bramen hoef je niet te bakken en zijn dus lekker snel en gemakkelijk klaar te maken! Ik gebruikte geen light producten in dit recept dus bevat elke portie ongeveer 500 calorieën. Niet iets voor elke dag dus ;.) maar wel heel lekker voor een speciale gelegenheid! Glutenvrije instructies inbegrepen.
PRINT RECEPT

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 rol volkoren biscuits. Gebruik glutenvrije biscuits voor een glutenvrije versie.
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 4 eetlepels ongezouten boter gesmolten
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • snufje zout

Bessen-laag:

  • 175 g verse bosbessen
  • 225 g verse bramen diepgevroren fruit werkt ook prima
  • sap van een halve citroen
  • 2 el koud water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el maïzena gemengd met 2 eetlepels koud water

Cheesecake-laag:

  • 180 ml Griekse yoghurt
  • 2 x 225 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 85 g poedersuiker
  • Schil van één citroen
  • muntblaadjes ter decoratie optioneel

Bereiden:

  • Maal de amandelen in een keukenmachine tot fijne kruimels. (pas op dat je er geen poeder van draait)
  • Doe de volkoren-biscuits in een grote zak of kom en plet ze met het uiteinde van een deegroller tot je kruimels hebt en doe de gemalen amandelen erbij.
  • Voeg de gesmolten boter, bruine suiker en zout toe en meng tot de kruimels de boter hebben opgenomen.
  • Doe de bosbessen, bramen, citroensap, water en suiker in een pan en verhit zachtjes tot de bessen open gaan. (ongeveer 5 minuten).
  • Roer het maizena mengsel erdoor en warm even goed door, roer nog eens 30 seconden totdat het bessen-mengsel is ingedikt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Giet de yoghurt in een kom en voeg de roomkaas, het vanille-extract en de poedersuiker toe en klop met een mixer tot alles gemengd is.
  • Verdeel de koekjeskruimels tussen 6 glazen bakjes in potjes van ongeveer 200 ml en druk ze aan met de achterkant van een lepel tot je een mooie laag hebt.
  • Lepel of giet het roomkaasmengsel er bovenop en schep het afgekoelde bessen-mengsel erover.
  • Bestrooi met citroenschil en eventueel een blaadje munt. Serveer meteen- of dek ze af en zet in de koelkast tot het tijd is om ze te serveren.

Recept Notities

Kan ik ze glutenvrij maken? Ja! Verwissel de volkorenbiscuits voor hetzelfde aantal glutenvrije biscuits. Kan ik ze van tevoren maken? Ja, maak de cheesecakes, dek ze af en zet ze in de koelkast. Je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren. . Kan ik ander fruit gebruiken? Ja, aardbeien en frambozen zijn ook heerlijk. Ook een zakje gemengde ingevroren bosvruchten werkt prima,
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Mis nooit een recept!
Meld je aan en ontvang elke maand de beste tips en lekkerste recepten.
© MINDFOODHAPPINESS 2018