Kleurige Koolstamppot met Rozijnen
PIN RECEPT
[easy-social-share buttons=”facebook” counters=0 style=”button” point_type=”simple”]
Kleurige Koolstamppot met Rozijnen
Aantal personen: 4 Personen
Door de zoetige smaak en de vrolijke kleuren valt deze stamppot ook bij kids vaak goed in de smaak.
En alle ingrediënten zijn tijdens de herfst en wintermaanden van eigen Hollandse bodem en dus een duurzame keuze.
PRINT RECEPT
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen kruimig voor stamppot
- 250 gram winterwortel
- ½ rodekool
- 5 gram komijn 1 tl
- 100 ml appelsap
- 6 ml witte wijnazijn 1/2 el
- 100 gram blanke rozijnen
- 100 gram Chinese kool reepjes
- 25 ml olijfolie 2 el
- 60 ml Griekse yoghurt 4 el
- zout
- peper
Bereiden:
- Schil en was de aardappelen, verwijder lelijke plekjes en snijd ze in vieren. (Of koop een zakje schoongemaakte stamppot aardappelen)
- Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
- Schil en was de winterwortel en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de rodekool in dunne fijne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de rodekool, wortel en komijn 5 minuten. Voeg de appelsap, azijn en rozijnen toe en roerbak 5 minuten op laag vuur.
- Was de Chinese kool en snijd ook in fijne reepjes of gebruik voorgesneden.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree.
- Roer de yoghurt erdoor.
- Meng het rodekoolmengsel en de Chinese kool door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en
- peper.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS