fbpx
Moeder stress

Hoe krijg je als moeder orde in de chaos?

Veel moeders die bij me komen, hebben in deze tijd het gevoel dat ze er alleen voor staan. Aan de ene kant hebben ze het idee dat de wereld aan hun voeten ligt en dat ze daar iets mee moeten. Tegelijk is die wereld enorm onvoorspelbaar. Er is zoveel chaos en dreiging. Wat moet je ermee?

Online is de rat race gaande van wie het mooiste leven heeft of de leukste kinderen. Met hashtags als #lovemylife en #livingthedream laten we zien hoe geweldig onze wereld is. 

In werkelijkheid schuilt er achter veel van die gezellige foto’s een hoop onzekerheid. Je plaatst wel die foto in de gym, maar niet die met dat stuk koude pizza in je mond voordat je naar bed gaat. Waarbij je je tijdens het eten ervan afvroeg: Als ik niet afval, vind mijn man me dan nog wel aantrekkelijk? 

Of je hebt een succesvolle baan en staat enthousiast lachend met je klant op de foto. Die vond de samenwerking een succes. Leuk voor hem, maar jij voelt er niks meer bij. Eigenlijk baal je van je werk en wil je liever voor je droom gaan en yogajuf worden. Maar ja denk je: Wat als ik de verkeerde keuze maak, kan ik dan de hypotheek nog wel betalen. Hoe ziet de toekomst van mijn kinderen er dan uit? 

Dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een antwoord op de chaos.

Sommige vrouwen doen dat door zich in het alternatieve circuit te storten. Verdiepen zich in astrologie op zoek naar verklaringen en gaan naar een orthomoleculair therapeut om hun energie op orde te krijgen. Dat is heel begrijpelijk, iedereen heeft behoefte aan perspectief en zingeving. Bovendien is het makkelijker om de oorzaak buiten jezelf te zoeken. Heb je een goed excuus waarom je niet lekker in je vel zit en kun je je hormonen of de stand van de maan de schuld geven. 

Je hoort het al. Ik ben er persoonlijk niet echt fan van. Als het om mijn gezondheid gaat kijk ik liever naar wat er bewezen wel werkt. Ik heb daarom een ander advies voor je dan al die fabels en vaagheden.

Zoek de oplossing in jezelf in plaats van erbuiten en kom in actie. Kies een verandering die bij jou past en houd het klein. Je hoeft geen marathon te lopen om fit te worden. Je hoeft geen vies selderijsap te drinken voor gezonde darmen…

Sorry dat ik je geen kant en klare oplossing of een blik in de toekomst kan bieden. Dat kan namelijk niemand. Jij bent de enige die kan beslissen wat goed is voor jou. 

En ik zal je een geheimpje vertellen…

Andere mensen doen ook maar wat. ;.) Alleen doen gelukkige mensen net iets meer en vaker dingen die ze een goed gevoel geven.

Focus je op kleine betere gewoontes. Die zorgen er op de lange termijn echt voor dat je lekkerder in je vel zit. En geloof me, het is niet eens zo ingewikkeld. Het is een kwestie van beginnen. En lukt het niet in een keer, dan geeft dat niet. Dan begin de je dag daarna gewoon weer overnieuw. 

Als de vrouwen die ik begeleid eenmaal zelf in gaan zien welke keuzes ze hebben,  krijgen ze steeds meer plezier in de verandering. Dan gaat het als vanzelf en dat lijkt ook een beetje op magie. Maar dan zonder kristallen en mantra’s. Het is behoorlijk bevrijdend als je kunt vertrouwen op jezelf. Je hoeft echt niet van de ene op de andere dag de veganistische superfoodie uit te hangen. Juist niet, dat houd je toch niet vol.

Wil jij vandaag nog meer overzicht? Dan heb ik een tip voor je:

Maak een to do-lijst van 3 kleine dingen die je wilt veranderen. 3 kleine gewoontes die ervoor zorgen dat jij beter in je vel zit zodat je de chaos beter aan kan. Het mag iets heel simpels zijn als een glas water drinken voor het tandenpoetsen, een half uur eerder naar bed of in plaats van een hele reep een stukje chocola in een bakje doen. Het maakt niet uit wat je kiest, als je het maar makkelijk vol kunt houden. 

Wil je gezonder eten zonder je elke avond af te vragen wat je moet maken?

Maak een maaltijdplan je kunt mijn beste tips hier gratis downloaden (of probeer de Familyfood Planner, dan heb ik al het werk al voor je gedaan ;.) 

Weet je wat het is: Je wordt nooit moe van de dingen die je hebt gedaan maar wel van de dingen die je niet hebt gedaan maar wel had willen doen. Blijf met je voeten op aarde en zet elke dag stapjes in de richting die jij op wilt. Dan overleef je die chaos wel.

bewustwording, eetdagboek, eetpatroon, gewoontes, inzichten, leefstijl strategie, maaltijdplannen, tips

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi, ????,

Heb je een vraag over een van de diensten of vergoedingen? Je stelt ze hier via WhatsApp. ????

Grtz Monique