fbpx
courgette doperwtensoep met basilicum en feta

Courgette Doperwtensoep met Feta en Basilicum

courgette doperwtensoep met basilicum en feta
PIN RECEPT [easy-social-share buttons=”facebook” counters=0 style=”button” point_type=”simple”]

Courgette – Doperwtensoep met Feta en Basilicum

Gang: Soep
Keuken: Fris&Licht, Vegetarisch
Trefwoord: Courgette, soep
seizoen: All season
leden-recepten: Beide
Keuken: 100-200 Kcal.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Aantal personen: 8 Personen
Auteur: Monique Lapperre
Als inspiratie gebruikte ik de soep uit het boek Simpel van Jotam Ottolenghi. Je kunt voor een niet vegetarische versie ook kippenbouillon gebruiken en er stukje ham of bacon overheen strooien. Of geef er volkorentosti’s met vegetarische bacon en kaas bij. Snel en lekker makkelijk! Deze soep kun je prima voorbereiden. Hij blijft in de koelkast zo’n 3 dagen goed en je kunt hem ook prima invriezen. Dan blijft hij zeker een maand goed. Het geheim om een groene soep mooi groen en helder van kleur te houden is hem niet te lang te laten koken. Je kunt zodra de doperwten en het basilicum zijn toegevoegd, de pan van het vuur nemen en de soep meteen pureren.
PRINT RECEPT

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook tenen losgehaald en gepeld
  • 1,5 kilo courgettes in dikke plakken
  • 1 l groentebouillon
  • 500 gram diepvries doperwten
  • 50 gram verse basilicum
  • 200 gram feta in blokjes
  • 1 citroenschil rasp er 1 theelepel schil af
  • 50 ml olijfolie plus extra voor erbij
  • 10 gram zout 2 tl
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiden:

  • Doe de olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze niet te bruin worden, dan worden ze bitter.
  • Doe er de courgettes, zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken op middelhoog vuur tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.
  • Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.
  • Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi met de feta en citroenrasp. Maak af met royaal versgemalen peper en een beetje olijfolie.

Recept Notities

Courgettes uit Nederland zijn van Juli t/m September de beste keuze. De rest van het jaar zijn ook die uit Spanje een duurzame keus. Van deze soep kun je dus altijd gezond genieten!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het op Instagram!Tag mij @Moniquelapperrewitjes en gebruik #MINDFOODHAPPINESS
Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hi, ????,

Heb je een vraag over een van de diensten of vergoedingen? Je stelt ze hier via WhatsApp. ????

Grtz Monique