Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Romige volkoren penne met courgette en spekjes
Een smaakvolle pasta die je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Gang
Diner, Hoofdgerecht
Keuken
Supersnel
seizoen
All season
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
15
minuten
minuten
Servings
2
Calories
Ingredients
150
gram
volkoren penne
1
courgette
125
gram
magere spekjes
1
eetlepel
olie
2
eetlepels
kookroom light
1
eetlepel
verse basilicum
1
eetlepel
geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de courgette en snijd hem eerst over de lengte doormidden en dan in plakjes.
Bak de spekjes tot ze bruin zijn en schep ze uit de pan.
Roerbak de courgette enkele minuten in het achtergebleven vet.
Voeg de kookroom en de uitgelekte pasta toe en warm dit goed door.
Maak het gerecht op smaak met peper en de klein geknipte oregano.
Strooi er aan tafel wat geraspte kaas over.