Ga terug
+ servings
Pompoensoep met sinaasappel en gember
Afdrukken

Pompoensoep met sinaasappel en gember

Dit is een heerlijk combinatie met de zoetzure smaak van de sinaasappel en de pit van de gember.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
seizoen Herfst, Winter
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 Personen
calorieën

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 4 centimeter verse gember fijngehakt
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter sinaasappelsap vers geperst
  • 1 biologische sinaasappel rasp van de schil
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan op laag vuur.
  • Vroeg ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de pompoen, bouillon en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Zet het vuur hoger en kook 15 minuten.
  • Voeg sinaasappelrasp toe en pureer de soep fijn in de blender of met de staafmixer.