Iedereen heeft wel zijn eigen recept voor kippensoep en terecht. Er gaat niets boven een heerlijke kop zelfgemaakte kippensoep. In deze versie zijn doperwten en quinoa toegevoegd voor een lekkere bite en wat extra eiwitten. Een lekkere opkikker in deze maanden of wanneer je wat verkouden bent.
Gang Lunch, Soep
Keuken Glutenvrij
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 4Personen
Calories
Author Monique Lapperre
Ingredients
500grkipfilet
2grote wortelen in blokjes
2stelen selderij in plakjes
6teentjes knoflook gehakt
1eetlepelgehakte verse gember
125gramdoperwten diepvries
1theelepelrozemarijn
1rozemarijnthee Tijm
1grote ui gesnipperd
1,5literkippenbouillon
200gramquinoa schoongespoeld.
1theelepelkurkuma
versgemalen zwarte peper
zout
1eetlepelolijfolie
Instructions
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan.
Wanneer de olie heet is, voeg je de gesneden knoflook, ui, wortel en selderij toe.
Bak voor een paar minuten totdat de ui doorzichtig wordt.
Voeg vervolgens de gemalen gember en kurkuma toe. Roer dit voor 30 seconden zodat de kruiden verwarmen en voeg dan de kippenbouillon, kipfilet, Rozemarijn, tijm, zout en peper toe. Breng de soep aan de kook en voeg dan de quinoa toe.
Laat de soep op laag vuur 20 tot 30 minuten met de deksel op de pan sudderen totdat de kip volledig gaar is. Verwijder dan de kip en laat afkoelen op een bord. Trek er dan met twee vorken draadjes van en voeg ze weer toe aan de soep.
Voeg de diepvries erwtjes toe. Warm nog even goed door en proef of de soep lekker op smaak is. Voeg eventueel nog verse peper en wat zout toe.