Dit is een van de favoriete vegetarische recepten bij ons thuis. Zelfs de grootste vleesliefhebber maak je hier blij mee. Linzen zijn een goede bron van eiwitten en de volkoren spaghetti bevat vezels die goed zijn voor je darmen en je een verzadigd gevoel geven.
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
seizoen All season
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 4
Calories
Author Monique Lapperre
Ingrediënten
1grote ui
1winterwortel
2stengels bleekselderij
1bos verse basilicum
2tenen knoflook
1laurierblad
1takje rozemarijn
200ggedroogde linzen
700mlpassata
800grtomatenblokjes uit blik
100mlrode wijn
1tlkristalsuiker of 1 zoetje
400grvolkoren spaghetti
Geraspte Parmezaanse kaasoptie
Instructies
Snipper de ui, snijd de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes. Of hak ze fijn in de keukenmachine. Dan is de structuur iets minder verfijnd maar ben je wel lekker snel klaar.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak samen met de knoflook fijn.
Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij. Spoel de linzen af in een vergiet onder de koude kraan.
Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de basilicumsteeltjes en knoflook toe, samen met de laurier en het takje rozemarijn. Bak een paar minuten mee tot de knoflook begint te geuren en blus af met de rode wijn.
Voeg dan de linzen toe.
Voeg de passata en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Voeg de suiker toe en breng het vuur naar laag. Laat met de deksel op de pan ongeveer een half uur pruttelen tot de linzen gaar zijn.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en serveer met de vegetarische bolognesesaus.
Maak af met de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas naar smaak.