Dit lekkere ontbijtje met de smaak van worteltaart laat je een nachtje in de koelkast staan. Zo worden de havermout en wortel zacht en proef je nauwelijks dat er groenten in dit ontbijtje zitten. Voor een goed begin van je dag!
Gang Groenten, Ontbijt
Keuken Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Servings 2Personen
Calories
Ingredients
50gramwortel2 bospenen of een stuk winterwortel
200mlhalfvolle melk
60gramhavermout
kaneel
stukjesinaasappelschil
6halve pecannoten
Instructions
Was de wortel en rasp hem fijn met een rasp.
Verdeel de wortel over twee kommetjes (of glazen).
Voeg per kom 150 ml halfvolle melk en 30 gram havermout toe.
Breng op smaak met een snufje kaneel.
Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.
Dek de kommen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.
Versier de havenmout de volgende dag met stukjes pecannoot.
Notes
Winterwortel of bospeen: Bewaar een stuk winterwortel of bospeen in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwijder bij de bospeen het groene loof, dan zijn ze langer houdbaar.