Granola kan je heel makkelijk zelf maken. Het is een mix van havermout, gemengde biologische ongebrande noten, pitten en zaden die je zoet maakt met bijvoorbeeld ahornsiroop. Vervolgens rooster je het in de oven. Dit is een simpele versie die wordt gezoet met een beetje ahornsiroop. Er zit dus wel suiker in maar minder dan er in de meeste supermarktvarianten zit. Met deze portie granola heb je genoeg voor een week. Hou je van kokos? Voeg dan eens wat kokossnippers toe.
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Ontbijtgranen, Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 6Personen
Calories
Author Monique Lapperre
Ingrediënten
160gramhavermout
40gramgehakte notenongezouten en ongebrand en zaden (zoals
pompoenpitten of zonnebloempitten)
2eetlepelsahornsiroop
1eetlepelkokosolie
2eetlepelswater
1theelepelkaneel
1snufjezout
2handjesrozijnen
Optioneel:
1theelepelvanille poeder
1handjeKokossnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden
Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen en eventuele kokossnippers)
Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar
Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door
Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door
elkaar gehusseld is.
Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen en je eventuele kokossnippers toe toe voordat je het in een pot doet