Deze goedgevulde soep is met een lekker volkoren zuurdesembrood prima geschikt voor een makkelijke maaltijd. Bijvoorbeeld als er nog gesport moet worden s'avonds. Deze soep kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast en meenemen als voedzame lunch.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Servings 6Personen
Calories
Author Monique Lapperre
Ingredients
2elolijfolie
1uigepeld en gesnipperd
2 teen knoflookgeperst
1wortelgeschild en in stukjes
1stengelbleekselderijschoongemaakt en in stukjes
1venkelin stukjes
800gramtomatenblokjes uit blik
1liter kippenbouillon
500mlwater
100gramsperziebonen schoongemaakt en in stukjes
400gramcannellinibonen uit blik, uitgelekt
zout
gemalen zwarte peper
Instructions
Verwarm een grote steelpan op Hoog Vuur.
Bak ui, knoflook, wortel, selderie en venkel 4 tot 5 minuten in de olie, tot ze zacht zijn.
Voeg tomaat, bouillon en water toe, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan 35 minuten trekken.
Roer bonen, zout en peper erdoor en laat nog 5 minuten koken, tot de bonen zacht zijn.