Ga terug
+ servings
Minestrone
Print

Goedgevulde Minestrone

Deze goedgevulde soep is met een lekker volkoren zuurdesembrood prima geschikt voor een makkelijke maaltijd. Bijvoorbeeld als er nog gesport moet worden s'avonds. Deze soep kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast en meenemen als voedzame lunch.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Servings 6 Personen
Calories
Author Monique Lapperre

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gepeld en gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 wortel geschild en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij schoongemaakt en in stukjes
  • 1 venkel in stukjes
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 100 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes
  • 400 gram cannellinibonen uit blik, uitgelekt
  • zout
  • gemalen zwarte peper

Instructions

  • Verwarm een grote steelpan op Hoog Vuur.
  • Bak ui, knoflook, wortel, selderie en venkel 4 tot 5 minuten in de olie, tot ze zacht zijn.
  • Voeg tomaat, bouillon en water toe, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan 35 minuten trekken.
  • Roer bonen, zout en peper erdoor en laat nog 5 minuten koken, tot de bonen zacht zijn.
  • Dien de soep op in kommen.