Gekarameliseerde Wortelen met knapperige Linzen uit de oven.
Een heerlijk groenten gerecht uit de oven dat kinderen vaak ook erg lekker vinden vanwege de zoete smaak. De oven doet het werk. Lekker met aardappelpuree voor een vegetarische avond of in combinatie met kip.
Gang Bijgerecht, Groenten
Keuken Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 4
Calories 169kcal
Ingrediënten
500gramwortelen
1grote ui
2eetlepelsolijfolie
2eetlepelsahornsiroop
1/4theelepelgemalen rode peper
1/4theelepelzeezout
1/4theelepels zwarte peper
1eetlepelpeterselie blaadjesgehakt
350gramgroene linzengekookt
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden (200 heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen of schil de wortels en snijd ze in middelgrote stukken. Meng de wortels met de olijfolie, ahornsiroop, gemalen rode peper, zout en peper. Verspreid ze over de bakplaat. Snijd de ui in grote parten en leg ze tussen de wortels.
Rooster gedurende 25 - 30 minuten en draai ze halverwege de baktijd. Ze zijn klaar als ze zacht, lichtbruin en gekarameliseerd zijn. Haal de wortels uit de oven en wanneer ze voldoende koud zijn om aan te raken, meng je de gekookte linzen erdoorheen. Verspreid ze in een dunne laag en zet de bakplaat nog 5 minuten in de oven.
Haal uit de oven en serveer warm met een garnering van gehakte peterselie.