Falafel is één van de bekendste gerechten uit het Midden-Oosten en ook jij kan het heel gemakkelijk zelf maken. Serveer de balletjes in een vers gebakken pita broodje met blaadjes sla en hummus of een lichte knoflook yoghurtsaus die je ook op deze site kunt vinden.
Gang Diner, Lunch
Keuken Libanees, Mediteraans
seizoen All season
Keuken Libanees
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 8 minutenminuten
Totale tijd 18 minutenminuten
Servings 20Stuks
Calories
Ingrediënten
250gramkikkererwten
3tenen knoflook
1handjeverse peterselie
1handjeverse koriander
1chilipeper
2eetlepelsbloem
1theelepelbakpoeder
1theelepelgemalen komijn
1theelepelkorianderzaad
Zonnebloemolie om in te bakken
Zout
Peper
Instructies
Doe de kikkererwten in een blender. Mix totdat je een soort dikke pasta hebt, doe dit in een kom.
Hak de peterselie, koriander, knoflook en peper fijn en doe deze samen met twee eetlepels van de kikkererwtenpuree in de blender.
Mix goed en meng vervolgens met de resterende puree, zo heb je een mooie balans tussen grove en fijne puree.
Voeg de bloem, komijn, korianderzaadjes, bakpoeder en een flinke snuf zout en peper toe aan het mengsel.
Meng goed en voeg eventueel een paar druppels water toe als het er te droog uitziet.
Vul een grote, stevige pan met een laag olie en verwarm op middelhoog vuur.
Vorm ondertussen ongeveer 20-25 balletjes van het mengsel.
Frituur de falafel tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met je favoriete broodje en bijgerechten.