Ga terug
+ servings
muffin met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden
Afdrukken

Herfst muffins met banaan, wortel, gedroogde vijgen en speculaaskruiden.

Bewaartip: Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren, dan blijven ze 2 maanden goed.
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Zoetigheid
seizoen Herfst, Winter
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 142kcal

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 gram wortel of winterpeen
  • 30 gram ongezouten walnoten
  • 30 gram ongezouten amandelen
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 gedroogde vijgen
  • 100 gram suiker ik gebruikte lichte basterdsuiker
  • 150 gram volkorenmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de bananen en prak fijn.
  • Hak de peen fijn in de keukenmachine. Hak de walnoten, amandelen en vijgen grof.
  • Doe de eieren met de suiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig.
  • Zeef het meel, de bakpoeder en speculaaskruiden erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen, de nootjes en de stukjes vijg erdoor.
  • Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm of maak vormpjes van vierkantjes bakpapier van ongeveer 13x13 cm en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak ca. 22 min. in het midden van de oven. Controleer na 18 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.
  • Haal de muffins uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities

Serveertip: Lekker met een glas verse muntthee

Nutrition

Calorieën: 142kcal | Carbohydrates: 24g | Eiwit: 3g | Fat: 3g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 19mg | Kalium: 220mg | Fiber: 2g | Sugar: 12g | Vitamine A: 2140IU | Vitamine C: 2.5mg | Calcium: 32mg | Ijzer: 0.9mg