Ga terug
+ servings
Pompoensoep
Afdrukken

Pompoen en Linzensoep met Curry Madras

Ik ben zelf fan van de blikjes met kruiden van Jonnie Boer omdat ze geen tot weinig zout bevatten en omdat ze zo leuk staan in mijn keuken. Maar dat is natuurlijk puur marketing, en daar betaal je voor.... Dus als je blikje leeg is gewoon naar de toko voor een refill:-). Daar koop je zakjes Curry Masala echt voor een fractie van de prijs.
Gang Soep
Keuken Internationaal, Vegetarisch
Trefwoord curry, Makkelijk, soep
seizoen Herfst, Winter
leden-recepten Beide
gratis-recepten Ja
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 400 g wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember vers
  • 1 sjalotje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Curry Madras
  • 150 gram rode linzen
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ml yoghurt 4 el
  • 1 gram tijm een paar takjes
  • 25 gram pompoenpitten

Instructies

  • Snijd de wortel in grove stukken. Snijd de knoflook, gember (geschilen het sjalotje fijn.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin het sjalotje.
  • Voeg vervolgens de knoflook, gember en Curry Madras toe en bak kort mee. Voeg de wortel en linzen toe. Giet de bouillon er vervolgens bij en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 15 min. zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn.
  • Pureer de soep en voeg eventueel nog wat heet water toe zodat de gewenste dikte ontstaat.
  • Verdeel de soep over vier diepe kommen en garneer met de yoghurt, tijmblaadjes en pompoenpitten.