Dit mosselen in kaassaus recept is echt een favoriet. Niet bepaald een slank gerecht maar wel heel lekker. ;.)
Ik ontdekte het bij toeval omdat we een paar jaar geleden in een enorme file terecht kwamen in Belgie. We besloten van de snelweg af te gaan en te wachten totdat de file was opgelost en maakten van de gelegenheid gebruik om dan ook maar wat te eten. We kwamen op het marktplein van Lille terecht waar we dit gerecht bestelde. Meteen was ik blij verrast, dit is een topper! Eigenlijk heel simpel maar echt een feestje! Ik vroeg het recept aan de kok en heb het sindsdien vaak zelf gemaakt. Het is behoorlijk vullend door de kaas dus ik zou je aanraden er een eenvoudige groene salade bij te eten. Geef er knapperig brood bij om de verrukkelijke saus mee te deppen.
Je kunt eigenlijk allerlei soorten kaas voor gebruiken. Ik vind het zelf het lekkerst om een pittige soort als Roquefort te combineren met een romige als Camembert. Maak de saus zoals jij hem lekker vind. Speel eens met een restje geitenkaas of neem gewoon een Goudse geraspte kaas.