Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte granola met minder suiker
Afdrukken

Homemade granola met minder suiker.

Granola kan je heel makkelijk zelf maken. Het is een mix van havermout, gemengde biologische ongebrande noten, pitten en zaden die je zoet maakt met bijvoorbeeld ahornsiroop. Vervolgens rooster je het in de oven. Dit is een simpele versie die wordt gezoet met een beetje ahornsiroop. Er zit dus wel suiker in maar minder dan er in de meeste supermarktvarianten zit. Met deze portie granola heb je genoeg voor een week. Hou je van kokos? Voeg dan eens wat kokossnippers toe.
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Ontbijtgranen, Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 Personen
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 160 gram havermout
  • 40 gram gehakte noten ongezouten en ongebrand en zaden (zoals
  • pompoenpitten of zonnebloempitten)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 2 handjes rozijnen

Optioneel:

  • 1 theelepel vanille poeder
  • 1 handje Kokossnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen en eventuele kokossnippers)
  • Mix de ingrediënten en mix ze door elkaar
  • Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe, Roer het goed door
  • Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat alles goed door
  • elkaar gehusseld is.
  • Verdeel de granola over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
  • Hou tussendoor je granola goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
  • Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen en je eventuele kokossnippers toe toe voordat je het in een pot doet