Ga terug
+ servings
Culikliekjes Frittata
Afdrukken

Culikliekjes - Frittata

Lekker duurzaam, want een frittata is ideaal voor restjes gare groenten en wat verse kruiden en bladgroenten die nog over zijn. Deze goedgevulde omelet eet je zowel warm als koud.
Dit recept komt uit het herfst/winter weekmenu. Meer lekkere recepten in een plan inclusief boodschappenlijstje? Maak het jezelf lekker makkelijk en koop hem nu!
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Culikliekjes
seizoen All season
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 g parmezaanse kaas geraspt
  • 25 g basilicumblaadjes grof gehakt
  • 10 g salieblaadjes fijngesneden
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 4 el milde olijfolie
  • 300-500 g bladgroente of 500 g gare stevige groenten
  • evt. nog 12 kerstomaatjes gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren los in een kom en voeg kaas en kruiden toe. Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan.
  • Laat voor een frittata met bladgroenten eerst 300-500 g bladgroente in wat olie op hoog vuur slinken. Giet evt. een teveel vocht af. Schenk dan het eimengsel in de pan en roer alles een keer door. Temper het vuur en bak de omelet ± 3 min. Evt. kun je nog wat gehalveerde tomaatjes, snijvlak naar boven, toevoegen. Zet de pan in de oven en bak de omelet gaar in 15 min.
  • Giet voor een frittata met gare groentes eerst de helft van het eimengsel in de pan. Laat 1 min. garen, verdeel de groente erover en giet dan de rest van de eieren erop. Bak de omelet in 3 min. op matig vuur halfgaar, zet de pan dan in de oven en bak in ± 15 min. gaar.
  • Stort de frittata op een groot bord of schaal. Dit gaat makkelijk door het bord eerst als ‘deksel’ bovenop de omelet te leggen en dan de pan met bord en al om te draaien. Draai zo nogmaals, zodat de bovenkant weer boven komt. Serveer in punten gesneden.

Notities

Verwerk gare groente die je over hebt als courgette, paprika, broccoli, bloemkool, venkel, spruitjes. Of rauwe bladgroenten als spinazie, rucola, snijbiet of andijvie. Bak bladgroenten eerst kort zodat ze slinken en het vocht verdampt voordat je het eimengsel erbij giet. Kook harde, rauwe groenten eerst beetgaar, voordat je ze in de omelet verwerkt. Je kunt er ook restjes vleeswaren als ham of restjes kip in verwerken.