Courgette, broccoli en doperwtensoep met baconkruim
Tip: Wat je overhoud kan je in een plastic zakje bewaren in de diepvries het blijft op deze manier zeker 3 maanden goed. Ook erg lekker bij de bloemkoolsoep uit het maandmenu!
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Hollandse pot, Vegetarisch
seizoen All season
Voorbereidingstijd 10minuten
Bereidingstijd 10minuten
Totale tijd 20minuten
Porties 6
calorieën 282kcal
Ingrediënten
1ui
1teentjeknoflook
450gramdiepvries doperwtjes
1courgette in blokjes
8stronkjes broccoli diepvries
1, 5literwater
2blokjes groentebouillon
125mllight kookroom
1eetlepel olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Zout
Voor het baconkruim
2volkoren boterhammen roosteren
100gramspekjes
30gramparmezaanse kaas geraspt
3eetlepels peterselie
1citroenschil geraspt (alleen het geel)
Instructies
Snipper de ui en fruit deze aan in een braadpan met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en bak de ui met de knoflook even op een laag vuur. Voeg de blokjes courgette en het water toe. Laat dit 8 minuten zachtjes koken. Voeg dan de doperwtjes en de broccoli toe en laat dit nog 8 minuten mee koken. Pureer de soep met een staafmixer of de blender en maak af met de kookroom. Serveer de soep in diepe borden en leg wat van het baconkruim in het midden van de soep.Maak af met een blaadje peterselie.
Bereiding van het baconkruim:
Rooster 2 (volkoren) boterhammen en laat deze afkoelen. Bak ondertussen de spekjes uit en laat deze ook afkoelen. Rasp de schil van een halve citroen. Scheur het geroosterde brood in stukjes in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten voor het baconkruim toe. Draai deze met de pulseknop tot fijne kruimeltjes. Serveer het baconkruim bij de soep.