Ga terug
+ servings
Frisse Aardappelsalade
Afdrukken

Frisse Aardappelsalade

Restje aardappel over? Maak deze frisse salade van koude plakjes gekookte aardappel. Hij smaakt heerlijk bij een zomerse barbeque. Bijvoorbeeld bij geroosterde kip, worst of vegetarische hamburgers. Je kunt hem ook prima als basis gebruiken voor een maaltijdsalade om mee te nemen naar je werk. Vul hem bijvoorbeeld aan met wat veldsla, kerstomaatjes en kappertjes. Je kunt de salade een dag van tevoren al klaarmaken en je kunt er ook prima een restje gekookte aardappelen voor gebruiken. Pas de hoeveelheden dan aan aan hoeveel aardappelen je nog over hebt, of kook er een paar extra bij. Hoe langer de smaken van deze lichte dressing kunnen intrekken, hoe lekkerder hij wordt.
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Hollandse pot, Restjes, Vegetarisch
Trefwoord Aardappel, Kliekjes, maaltijdsalades, Restjes
seizoen All season
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels geschild
  • 1 rode ui in flinterdunne ringen
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 teentje knoflook geperst of fijngehakt
  • 2 tl grove mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bosje bladpeterselie fijngehakt
  • snuf zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de aardappels in water met zout net gaar. Klop een dressing van de geperste knoflook, wijnazijn, mosterd, olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper.
  • Laat de aardappels iets afkoelen, zodat je ze net kunt vastpakken. Snijd ze in dunne plakjes en leg deze in laagjes in een ondiepe, wijde schaal. Bestrooi elke laag met ringen ui, lente-ui en peterselie.
  • Schep de dressing eroverheen terwijl de aardappels nog lauw zijn, dan trekken de smaken er lekker in. Dek af met folie en laat helemaal afkoelen in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om. De plakjes moeten heel blijven.
  • Garneer met wat verse peterselie en eet smakelijk!

Notities

Tip!
Deze salade is ook lekker met krieltjes: Kook ze in de schil en halveer ze. (snijd grotere krieltjes in vieren).