Ga terug
+ servings
havermoutpap met amandelmelk, appel en bosbessen
Afdrukken

Havermoutpap met amandelmelk, appel en bosbessen

Ik heb hier volkoren flakes gebruikt omdat mijn dochter die lekker vind. Ik meng ze ook door de suikervrije muesli voor haar die ze zonder deze flakes niet zo lekker vind. Zo krijgen we allebei onze zin, een beetje gezond en een beetje zoet en knapperig. Je kunt ook alleen de suikervrije muesli gebruiken of wat nootjes hakken indien je het recept nog gezonder wil maken.
Gang Ontbijt
Keuken Lactosevrij, Zoetigheid
seizoen Herfst, Winter
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 350kcal

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille aroma
  • 1 l amandelmelk
  • 100 g havermout
  • 1 biologische citroen geraspt
  • 4 eetlepels gembersiroop of honing
  • 2 appels geschild in blokjes
  • 1 handje bosbessen
  • 4 eetlepels volkoren flakes bij de ontbijtgranen

Instructies

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open. schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje en doe ze samen met het vanillestokje en de amandelmelk in een steelpan. Wanneer je geen vanillestokje hebt kan je ook vanille aroma gebruiken.
  • Voeg de havermout en de helft van de citroenrasp en een snufje zout toe aan de amandelmelk en kook in 2-3 min. (snelkook havermout) of in 12-15 min. (gewone havermout) zachtjes gaar terwijl je af en toe roert.
  • Breng de havermout pap op smaak met gembersiroop (of honing) en verdeel over 4 kommen. Verdeel de blokjes appel, de bosbessen en rest van de citroenrasp erover en strooi er als laatste de flakes over voor een knapperige bite.

Notities

Havermout bevat geen gluten maar check voor de zekerheid altijd even de verpakking of tijdens het verwerken niet in aanraking is geweest met tarwe waardoor het toch sporen kan bevatten. Indien je geen gluten wilt eten vervang de volkoren flakes dan door wat gehakte nootjes.

Nutrition

Serving: 300gram | Calorieën: 350kcal | Carbohydrates: 17g | Eiwit: 2g | Fat: 3g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 334mg | Kalium: 114mg | Fiber: 3g | Sugar: 9g | Vitamine A: 65IU | Vitamine C: 6.4mg | Calcium: 305mg | Ijzer: 0.6mg