Ga terug
+ servings
hummus met banaan
Afdrukken

Gezond op Brood: Hummus met Banaan en Pindakaas

Zelf fruit hummus maken is echt heel simpel, en met banaan en pindakaas kan het niet fout gaan.Bananen hummus is een perfect beleg voor kinderen: het smeert goed, het is een beetje zoet en super voedzaam.Zonder zout is het een prima en lekker babyhapje voor kindjes vanaf 6 maanden. Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 porties van 30 gram. Dat zijn 2 el beleg per boterham.
Gang Sauzen, Dips en Smeersels
Keuken Beleg, Brood, Kidsproof
Trefwoord Gezond Beleg
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken 100-200 Kcal.
gratis-recepten Ja
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 8 Porties
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 1 banaan hoe rijper hoe zoeter
  • 200 gram kikkererwten uit post afgespoeld en uitgelekt
  • 15 ml pindakaas 1 el let op dat je 100% pindakaas hebt zonder palmolie
  • 15 ml extra vergine olijfolie 1 el
  • 1 tl citroensap tegen het verkleuren van de banaan
  • 1 el water
  • 1 gram zout
  • 30 gram kokos snippers of geraspt 1 el voor in de hummus en 1 el roosteren

Instructies

  • Rooster 1 el kokossnippers lichtbruin in een droge koekenpan
  • Pel de banaan
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot een gladde spread.
  • Rooster volkoren boterhammen of gebruik volkoren crackers en smeer de hummus erop. Maak af met een paar plakjes banaan en wat kokossnippers.