Ga terug
+ servings
Gekarameliseerde worten met knapperige linzen uit de oven
Afdrukken

Gekarameliseerde Wortelen met knapperige Linzen uit de oven.

Een heerlijk groenten gerecht uit de oven dat kinderen vaak ook erg lekker vinden vanwege de zoete smaak. De oven doet het werk. Lekker met aardappelpuree voor een vegetarische avond of in combinatie met kip.
Gang Bijgerecht, Groenten
Keuken Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
calorieën 169kcal

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepels zwarte peper
  • 1 eetlepel peterselie blaadjes gehakt
  • 350 gram groene linzen gekookt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden (200 heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boen of schil de wortels en snijd ze in middelgrote stukken. Meng de wortels met de olijfolie, ahornsiroop, gemalen rode peper, zout en peper. Verspreid ze over de bakplaat. Snijd de ui in grote parten en leg ze tussen de wortels.
  • Rooster gedurende 25 - 30 minuten en draai ze halverwege de baktijd. Ze zijn klaar als ze zacht, lichtbruin en gekarameliseerd zijn. Haal de wortels uit de oven en wanneer ze voldoende koud zijn om aan te raken, meng je de gekookte linzen erdoorheen. Verspreid ze in een dunne laag en zet de bakplaat nog 5 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en serveer warm met een garnering van gehakte peterselie.

Nutrition

Calorieën: 169kcal | Carbohydrates: 32g | Eiwit: 9g | Fat: 1g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 113mg | Kalium: 763mg | Fiber: 10g | Sugar: 8g | Vitamine A: 20905IU | Vitamine C: 11.1mg | Calcium: 64mg | Ijzer: 3.3mg