Ga terug
+ servings
Afdrukken

Pompoen Risotto met Walnoot en Parmezaan

Deze heerlijke risotto is vegetarisch, romig en voedzaam. Echt comfortfood wanneer het buiten nat en koud is. Ter variatie kun je ook andere soorten pittige kaas gebruiken als Feta, Oud belegen of Gorgonzola.
Gang Diner
Keuken Fushion, Mediterraans
seizoen December, Februari, Herfst, Januari, Maart, November, Oktober, September, Winter
Keuken 500-600 Kcal
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 Personen
calorieën 544kcal
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm blaadjes
  • 50 ml witte wijn
  • 2 groentebouillon groenten
  • 120 gram risottorijst rijst
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram walnoten
  • 10 ml olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Als je een verse pompoen gebruikt: schil de pompoen, verwijder de kern en pitten met een lepel en snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1x1 cm of hak de pompoen in grove stukken en rooster die 20 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden. Dan kun je het vruchtvlees er daarna makkelijk vanaf scheppen en pureren. Dan heb je minder structuur in je risotto, maar het is beiden lekker.
  • Als je pompoenblokjes uit de vriezer of koeling gebruikt: Haal de pompoen uit de vriezer of koeling :) en snijd ze kleiner als dat nodig is.
  • Maak 1 liter bouillon van de bouillonblokjes en houd dit tegen de kook aan.
  • Neem een ruime pan, verhit een scheutje olie en bak de ui en knoflook op laag vuur twee minuten aan. Voeg vervolgens de risottorijst, de pompoenblokjes en de tijm toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn en roer alles goed door. Voeg vervolgens lepel voor lepel de groentebouillon toe. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal dit totdat de rijst gaar is maar nog wel een beetje bite heeft. Dit duurt ongeveer twintig minuten.
  • Zet het vuur uit en roer de driekwart van de Parmezaanse kaas door de risotto. Proef even en maak op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  • Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de fijngehaktwalnoot en de rest van de Parmezaanse kaas.

Nutrition

Calorieën: 544kcal | Carbohydrates: 76g | Eiwit: 13g | Fat: 20g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 16mg | Natrium: 114mg | Kalium: 1006mg | Fiber: 5g | Sugar: 15g | Vitamine A: 17176IU | Vitamine C: 27mg | Calcium: 198mg | Ijzer: 5mg