Deze supersnelle taco's zijn ideaal voor de makkelijke maaltijd. Het is een combinatie van ingredienten die je waarschijnlijk wel in de voorraadkast hebt staan en verse ingredienten. Door het zachte van de avocoado en het zoete van de mango ook bij kinderen heel geliefd en helemaal vega.
Gang Diner
Keuken Internationaal
Trefwoord Makkelijk, Peulvruchten
seizoen All season
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4Personen
calorieën 582kcal
Auteur Monique Lapperre
Ingrediënten
2,5elEl Andaluz kruiden van EuromaOf andere taco kruiden
480grambruine bonenblik of pot
230grammaïspot of diepvries
1mango
2avocado
1rode ui
250gramtomaten
60mlyoghurt4 el
15mlolijfolie1 el
8taco' s
2lenteuiin ringetjes gesneden
korianderom te garneren
Instructies
Verwarm de taco's zoals op de verpakking staat vermeld
Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie en fruit de ui aan. Voeg 2 el kruiden toe samen met de tomaten. Laat de bonen en maïs uitlekken en voeg toe aan het groentemengsel. Laat dit in zijn geheel ca. 5 min. verwarmen en haal dan van het vuur.
Snijd ondertussen de mango en avocado in blokjes en schep door de groenten. Breng op smaak met zout.
Maak een sausje door ½ el kruiden door de yoghurt te scheppen. Serveer de taco’s door ze te vullen met het bonen-groentemengsel en garneer met in ringetjes gesneden lente ui en koriander.
Serveer met yoghurtdressing erbij.
Notities
Ik gebruik hiervoor de Jonnie boer kruiden van Euroma Al-Andalus. #nosponjustfan. Dat zijn heel smaakvolle combinaties van goede kwaliteit en zonder toegevoegde conserveermiddelen en zout. Maar als je een ander merk wilt gebruiken of je kruidenmengsel zelf wilt samenstellen, dan is dat natuurlijk helemaal prima. Dit zijn de ingredienten van de kruidenmix: 22% komijnzaad, korianderzaad, 16% gerookte paprika, zwarte peper, venkelzaad, oregano, anijszaad, laurier, peterselie