Ga terug
+ servings
pasta met gorgonzola en spinazie
Afdrukken

Romige Pasta met Spinazie en Gorgonzola

Gang Diner
Keuken Pasta, Vegetarisch
Trefwoord Makkelijk, Pasta
seizoen All season
leden-recepten Beide
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 Personen
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 courgettes in blokjes
  • scheutje witte wijn
  • blaadjes van 5-7 takjes dragon fijngehakt
  • 60 gram gorgonzola dolce
  • 3 el sojaroom of crème frâiche
  • nootmuskaat
  • 200 gram volkoren fusilli

Instructies

  • Was de spinazieblaadjes en slinger ze droog in de slacentrifuge.
  • Verwarm een eetlepel olie in een ruime pan en roerbak de spinazie tot die is geslonken. Laat uitlekken in een vergiet. Knijp (na iets afkoelen) nog wat vocht eruit. ­
  • Verhit 1 eetl. olie en fruit daarin ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak even mee. Doe er een scheutje wijn bij en de dragon, roer door en laat met deksel op de pan ca. 15 min. stoven.
  • Roer dan de gorgonzola en de room erdoor, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng tot slot de spinazie erdoor.