Deze heerlijke makkelijke soep staat hier regelmatig op het menu. De ingredienten zijn het hele jaar een duurzame keus en ik heb ze bijna altijd wel in huis. Deze soep is dus ook prima voor restjes, wortel, pompoen of zoete aardappel. Ook lekker met een blik tomatenblokjes erdoor voor de afwisseling!
Gang Soep
Keuken Internationaal, Vegetarisch
Trefwoord soep, wortel
seizoen All season
leden-recepten Beide
gratis-recepten Ja
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 4Personen
Calories
Author Monique Lapperre
Ingrediënten
2uien
2teentjes knoflook
250mlkokosmelkhoud een beetje achter ter garnering
15gramrode currypasta1 el
2winterwortel
3stengelsbleekselderij
1handjeverse koriander
2blaadjes laurier
2takjestijm
25mlolijfolie2 el
Instructies
Stoof uien, selderij, knoflook en wortel aan in de olijfolie samen met de laurier en de tijm. Voeg kokosmelk en currypasta toe.
Voeg 1 liter water of kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken.
Haal de kruiden eruit en pureer heel fijn met de staafmixer.
Laat nog even inkoken en maak op smaak met peper en zout.
Serveer met blaadjes koriander, en druppel er enkele druppels kokosmelk in.