Worel-Currysoep met Kokos en Koriander
Afdrukken

Wortel-Currysoep met Kokos en Koriander

Deze heerlijke makkelijke soep staat hier regelmatig op het menu. De ingredienten zijn het hele jaar een duurzame keus en ik heb ze bijna altijd wel in huis. Deze soep is dus ook prima voor restjes, wortel, pompoen of zoete aardappel. Ook lekker met een blik tomatenblokjes erdoor voor de afwisseling!
Gang Soep
Keuken Internationaal, Vegetarisch
Trefwoord soep, wortel
seizoen All season
leden-recepten Beide
gratis-recepten Ja
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 Personen
Auteur Monique Lapperre

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml kokosmelk houd een beetje achter ter garnering
  • 15 gram rode currypasta 1 el
  • 2 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 handje verse koriander
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 25 ml olijfolie 2 el

Instructies

  • Stoof uien, selderij, knoflook en wortel aan in de olijfolie samen met de laurier en de tijm. Voeg kokosmelk en currypasta toe.
  • Voeg 1 liter water of kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken.
  • Haal de kruiden eruit en pureer heel fijn met de staafmixer.
  • Laat nog even inkoken en maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer met blaadjes koriander, en druppel er enkele druppels kokosmelk in.