Broccolisalade met Linzen en Pindadressing
Afdrukken

Stevige Broccolisalade met Linzen en Pindadressing

Dit is wel echt een stevige maaltijdsalade en daardoor perfect om van tevoren te maken zodat je hem later in de week mee kunt nemen voor de lunch. Ook om mee te nemen voor bijvoorbeeld een picknick is deze erg geschikt. Schenk de pindadressing er dan pas over wanneer je hem gaat eten. Door de linzen vult de salade goed, de broccoli en de wortelblokjes zorgen voor de bite en de dressing op basis van pindasaus geven het geheel een smeuïge touch. Maak het af met blaadjes koriander en munt en wat extra crunch door de hazelnoten.
Gang Lunch, Salade
Keuken On the Go, Vegetarisch
Trefwoord maaltijdsalades
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken 300-400 Kcal
gratis-recepten Ja
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 Personen
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram groene linzen
  • 2 wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 50 gram hazelnoten
  • 15 gram verse munt
  • 30 ml olijfolie 2 eetlepels

PINDASAUS

  • 120 ml azijn
  • 120 ml sojasaus
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 chilipeper
  • 2 sjalotten
  • 1 stengel citroengras gehakt
  • 3 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el pindakaas of notenpasta

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes 5 minuten in kokend water met een snuf zout. Laat afkoelen.
  • Spoel de linzen af en doe ze in een pan, zet ze royaal onder koud water met een snuf zout en breng aan de kook. Voeg 2-3 stukken wortel, 1 geplet teentje knoflook en enkele steeltjes koriander toe.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten koken op middelhoog vuur: de linzen moeten zacht en gaar zijn maar nog een beetje bite hebben. Laat afkoelen, besprenkel met een beetje olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
  • Schep de linzen in een slakom, voeg de helft van de gestoomde broccoliroosjes en 1-2 eetlepels van de wortel in blokjes toe.

Voor de Pindasaus:

  • Pureer in de keukenmachine (of stamp met de vijze120 ml azijn, 120 ml sojasaus, 3 eetlepels suiker, 1 chilipepertje, 2 sjalotten, gehakt citroengras, 3 cm gember en 1 geperst teentje knoflook. Voeg 2 eetlepels pindakaas toe en meng met de hand.

Zo dien je de salade op:

  • Roer de helft van de pindasaus los met 2-3 eetlepels olijfolie; bewaar de rest voor een andere keer. Schenk deze dressing over de salade, hussel om en garneer met de blaadjes koriander en munt, citroengras en de hele hazelnoten.

Notities

Foto: By Lin