Als inspiratie gebruikte ik de soep uit het boek Simpel van Jotam Ottolenghi.
Je kunt voor een niet vegetarische versie ook kippenbouillon gebruiken en er stukje ham of bacon overheen strooien. Of geef er volkorentosti's met vegetarische bacon en kaas bij. Snel en lekker makkelijk!
Deze soep kun je prima voorbereiden. Hij blijft in de koelkast zo'n 3 dagen goed en je kunt hem ook prima invriezen. Dan blijft hij zeker een maand goed. Het geheim om een groene soep mooi groen en helder van kleur te houden is hem niet te lang te laten koken. Je kunt zodra de doperwten en het basilicum zijn toegevoegd, de pan van het vuur nemen en de soep meteen pureren.
Gang Soep
Keuken Fris&Licht, Vegetarisch
Trefwoord Courgette, soep
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken 100-200 Kcal.
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 10 minuten minuten
Totale tijd 15 minuten minuten
Courgettes uit Nederland zijn van Juli t/m September de beste keuze. De rest van het jaar zijn ook die uit Spanje een duurzame keus. Van deze soep kun je dus altijd gezond genieten!