Ga terug
+ servings
Vissticks met ravigottesaus
Afdrukken

Zelfgemaakte Vissticks en Ravigottesaus met Yoghurt

Vissticks, daar doe je iedereen een plezier mee! Nu vinden we de vriezer variant al heerlijk, maar wie extra uit wil pakken maakt ze net zo makkelijk zelf. Je kunt ze serveren met ovenfrietjes, geplette doperwtjes en broccoli of met een simpele tomatensalade. Maar ze zijn ook heerlijk in een volkoren pita broodje met wat rauwkost en deze ravigotte- of een pittige chilisaus.
Gang Diner
Keuken Kidsproof, Vis
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken 500-600 Kcal
gratis-recepten Ja
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën
Auteur Monique Lapperre

Ingrediënten

  • 600-800 gram kabeljauw of een andere stevige witte vis
  • 50 ml mosterd 3 eetlepels
  • bloem om te paneren
  • 2 eieren geklutst
  • 150 gram panko Japans broodkruim
  • 30 ml zonnebloemolie om in te bakken

VOOR DE RAVIGOTTESAUS

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kappertjes fijngehakt
  • 3 eetlepels augurk in kleine blokjes
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 1 handvol platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng voor de ravigottesaus de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Snijd de vis in repen, tegen de graat in, bestrijk aan één kant heel dun met mosterd. Doe de bloem, het ei en de panko in 3 verschillende kommen en breng op smaak met zout en peper.
  • Wentel elk stuk vis eerst in de bloem; zorg dat de vis helemaal bedekt is maar niet te dik. Schud de overtollige bloem eraf. Doop de vis vervolgens in het ei en daarna in de panko. Leg opzij tot je klaar bent om te bakken.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de vissticks op middelhoog vuur in 2 minuten per kant goudbruin. Draai de vissticks maar één keer om, anders is de kans groter dat ze uit elkaar vallen. Het is belangrijk dat ze allemaal naast elkaar in de pan passen, gebruik zo nodig 2 pannen of werk in beurten. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met ravigottesaus.