Gestoofde courgette in tomatensaus met witte bonen
Afdrukken

Gestoofde courgette in tomatensaus met witte bonen

Dit is een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelen bijvoorbeeld. Maak er voor een hele maaltijd een gebakken eitje bij en knapperig boeren volkorenbrood om te dopen. Koud is het ook lekker bij de lunch de volgende dag als salade met een blikje tonijn erdoor.
Gang Bijgerecht, Groenten
Keuken Vegan, Vegetarisch
seizoen All season
leden-recepten Beide
Keuken Mediterraans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 58kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 groene courgette in plakjes {zie toelichting}
  • 1 blik 400 gr witte bonen
  • 250 ml biologische tomatensaus pot
  • 1 bosje basilicum in reepjes gesneden
  • 200 gram gesneden boerenkool
  • zeezout
  • zwarte peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op een middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de courgette toe en bak gedurende 2 minuten.
  • Verhoog het vuur tot medium en voeg de witte bonen en de tomatensaus toe. Roer en laat 5 minuten sudderen of totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de boerenkool en basilicum toe en roer en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

Notities

Je kunt hiervoor bijna elke groente gebruiken in plaats van de courgette door de kooktijd aan te passen. Ik maak dit vaak met aubergine, paprika's, pompoen of broccoli.

Nutrition

Calorieën: 58kcal | Carbohydrates: 10g | Eiwit: 4g | Fat: 1g | Verzadigd vet: 0g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 354mg | Kalium: 708mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamine A: 5475IU | Vitamine C: 81.9mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 1.7mg