Ga terug
+ servings
Vegan Ceasar salade met boerenkool
Afdrukken

Vegan caesar salade met boerenkool

Een romige vegan boerenkool-ceaser salade die is geïnspireerd op de winter met gesneden appel, granaatappel, geroosterde cashewnoten, artisjok, gedroogde cranberry’s en dadels.
Gang Groenten, Salade
Keuken Vegan, Vegetarisch
seizoen Herfst, Winter
Keuken Hollands
gratis-recepten Ja
Voorbereidingstijd 20 minuten
Porties 6 Personen
calorieën 200kcal

Ingrediënten

  • 1 zak Ongeveer 300 gram gesneden boerenkool
  • 150 gram rauwe cashewnoten
  • 1 potje artisjokken op olie. In stukjes gesneden
  • 1 appel in dunne plakjes gesneden
  • 1 granaatappel pitjes verwijderd
  • 3 dadels pitjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • zeezout en peper naar smaak
  • Voor de Kale Caesar Dressing:
  • 1 1/2 citroenen geperst
  • 3 eetlepels tahini
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • snufje zeezout
  • beetje water om te verdunnen

Instructies

  • Doe de gesneden boerenkool in een kom.
  • Maak je Caesar Dressing: voeg in een kleine kom citroensap, tahini, gehakte knoflook en zeezout toe. Klop met een garde om te mengen. Voeg druppels water toe tot de gewenste consistentie in de dressing (ik gebruikte 2-3 eetlepels). Giet de dressing over boerenkool bladeren en meng door elkaar tot de blaadjes een mooi laagje dressing hebben..
  • Rooster de cashewnoten in de pan op middelhoog vuur en roer af en toe tot de cashewnoten lichtbruin zijn (ongeveer 6-8 minuten). Laat de cashewnoten iets afkoelen, hak ze fijn en strooi ze over boerenkoolsalade. Voeg artisjok toe en meng door elkaar.
  • Giet boerenkool caesar salade in een serveerschaal en maak de bovenkant af met gesneden appel, granaatappel zaden, granberry’s en gehakte dadel. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Notities

Deze salade kan uren van tevoren worden voorbereid, of zelfs de dag ervoor. Erg handig wanneer je eters krijgt of om mee te nemen naar je werk. In feite smaakt het na verloop van tijd nog beter, omdat de smaken zich beter vermengen met de blaadjes. Meng dan de boerenkool van tevoren met de caesar dressing, ook de artisjok kan je eerder toevoegen. Dek goed af en bewaar in de koelkast. Vlak voor het opdienen maak je de salade af met de appels, granaatappelpitjes, noten en gedroogde vruchten.

Nutrition

Calorieën: 200kcal | Carbohydrates: 22g | Eiwit: 5g | Fat: 11g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 6mg | Kalium: 336mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 19.6mg | Calcium: 23mg | Ijzer: 2mg